La capital baixllobregatina és present aquesta setmana al saló internacional de les ciutats intel·ligents que es va iniciar ahir i que s’allargarà fins al dijous 21 de novembre a la Fira de Barcelona. Sant Feliu hi presenta el projecte “iParking” per pagar les zones blaves mitjançant smartphones o tablets, que entra en vigor avui. Sant Feliu comparteix estand amb Viladecans i el seu projecte d’Smart Education

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l congrés té com a objectiu conèixer les tendències i els models d’èxit a àmbit mundial en la planificació i el desenvolupament urbà intel·ligent per tal d’aplicar iniciatives innovadores als municipis.

En aquest sentit, Sant Feliu donarà a conèixer diversos dels projectes tecnològics que té en marxa a la ciutat. Així, des de l’estand de la Diputació de Barcelona, es va oferir ahirt dimarts 19, a les 15 h, una ponència de presentació del servei iParquing de pagament de les zones blaves a través de telèfons mòbils intel·ligents o tablets.

A més, avui dimecres 20, a les 10 h, l’Ajuntament de Sant Feliu i l’empresa PovArt estratègia digital, allotjada a l’espai de cotreball Co-Work-TIC de la ciutat, faran la xerrada “Coworking, emprenedors i digizens”, centrada en la cultura de la innovació i l’emprenedoria en espais com els telecentres 3.0.

D’altra banda, el dijous 21, a les 13 h, tindrà lloc una ponència sobre “El projecte de govern obert a Sant Feliu de Llobregat”, a través de la qual es presentaran amb detall les accions impulsades per tal de garantir la màxima transparència informativa de l’Ajuntament vers la ciutadania i el sector empresarial.

Nou sistema de pagament de la zona blava de Sant Feliu, mitjançant mòbils o tablets

Sant Feliu de Llobregat incorpora a partir d’aquest dimecres 20 de novembre un nou sistema de pagament de les zones blaves a través de telèfon mòbil intel·ligent. Es tracta d’un sistema tecnològic que permet abonar l’estacionament de vehicles en les zones regulades com a blaves de forma ràpida, senzilla i segura des de qualsevol smartphone o tablet. A més, un altre dels avantatges del sistema és que la persona usuària paga només pel temps exacte que ha utilitzat l’aparcament.

Amb la implantació d’aquest sistema, que es presenta sota el nom d’iParquing, l’Ajuntament pretén continuar impulsant accions per avançar en el desenvolupament del municipi com una smart city o ciutat intel·ligent. En qualsevol cas, tal com precisa el regidor de Noves Tecnologies, Manel Carrion, “el nou servei conviurà amb el sistema de pagament habitual”. El sistema, creat per una empresa catalana i implementat a la ciutat per la concessionària Saba, no ha suposat cap cost per a l’Ajuntament de Sant Feliu.

Sistema pràctic i eficient

Per utilitzar el nou sistema de pagament de les zones blaves cal donar-se d’alta com usuari a www.iparquing.com. Alhora és necessari instal·lar-se l’aplicació gratuïta iParquing en un dispositiu mòbil que funcioni amb sistema iOS o Android. Un cop creat el compte, a través del web o de l’aplicació, cal afegir saldo per poder fer els pagaments. El procés és totalment segur i està certificat pel segell “Confiança Online”.

A partir d’aquí, les persones usuàries només hauran d’indicar a l’aplicació quan fan un estacionament i quan marxen. En cas d’haver consumit el temps màxim d’estacionament de la zona blava i haver d’ampliar-lo, es pot renovar virtualment sense necessitat de desplaçar-se fins al vehicle.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here