El Grup Parlamentari socialista ha presentat 47 esmenes que prioritzen les inversions en escoles, àmbit de la salut, de promoció econòmica i d’infraestructures. Segons el PSC, “des de l’any 2010 fins ara, la nostra comarca ha rebut un 75% menys d’inversions, un 40% menys respecte als darrers pressupostos de 2012”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]”[/dropcap]No podem titllar de sorpresa el fet que el Baix Llobregat torni a ser una de les comarques oblidades pel govern de CiU als pressupostos de la Generalitat per al 2014″. Així comença el comunicat que ha fet públic avui el PSC del Baix Llobregat, on es recullen les esmenes que el grup socialista ha presentat als pressupostos de la Generalitat, i les seves motivacions.

“La nostra comarca que hauria de ser un dels motors de l’economia de Catalunya, com sempre ha estat, es troba amb una inversió per habitant de 99 euros molt per sota de la mitja de Catalunya que és de 151,7 euros”, sentencia el comunicat. El Baix Llobregat representa el 10,3% de l’economia de Catalunya, “tot i així el Govern només dedica el 3,47% dels recursos dedicats a inversió a tot el país”.

En paraules del Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda “es tracta d’una evident descompensació entre el que aportem i el que rebem del govern de la Generalitat que provoca que la majoria de projectes en educació, salut, infraestructures, transport, promoció econòmica i foment de l’ocupació, tant necessaris per els i les ciutadanes del Baix, es quedin al calaix dels despatxos del Govern”.

En aquest sentit, Poveda ha volgut denunciar “la manca d’interès del govern de la Generalitat en una comarca que dóna amb un teixit industrial i de serveis que dóna feina a més de 250.000 treballadors i autònoms i que genera de riquesa i valora afegit a l’economia”.

Pressupostos “antisocials”

Per la seva banda, la diputada Eva Granados, ha qualificat els pressupostos que s’han presentat al Parlament “d’antisocials”, i ha aclarit que “demostren que els seus artífexs, és a dir, tant CiU com ERC, no es preocupen pels problemes reals de les persones, i prefereixen destinar diners, temps i esforços a d’altres qüestions que no a mantenir o millorar el benestar i la qualitat de vida dels catalans i catalanes”.

Com a causa de la manca d’inversions en el Baix Llobregat prevista pel govern de la Generalitat, el Grup Parlamentari ha presentat 47 esmenes que prioritzen les inversions en escoles, àmbit de la salut, de promoció econòmica i d’infraestructures.

El comunicat finalitza amb un missatge per a la resta de forces: “Esperem que els grups que donen recolzament al Govern i els seus diputats a la comarca repensin en quina situació es queda el Baix Llobregat amb la desinversió a la que l’estan sometent i recolzin les esmenes dels socialistes”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here