Els més de 1.900 punts de recollida habilitats en supermercats i mercats de tot Catalunya han tingut una afluència masiva. Diverses localitats baixllobregatines han participat d’aquest recapte solidari, com per exemple Sant Climent, on al migdia ja s’havien superat els 1500 kg de menjar recaptat, o Cornellà on s’està vivint un cap de semana benèfic que culminarà demà amb un festival benèfic de dansa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Gran Recapte d’Aliments, impulsat pels Bancs dels Aliments de Catalunya, ja ha assolit l’objectiu que s’havia marcat aquest any: arribar a les 3.000 tones de menjar.

De fet ja s’havien recomptat 3.075 tones d’aliments quan faltaven poques hores per finalitzar la campanya.

Aquesta fita ha estat possible gràcies a la participació de milers de persones que han fet les donacions d’aliments i al voluntariat que ha fet possible la campanya.

El Gran Recapte, va començar divendres, amb el tret de sortida als mercats municipals i finalitzarà aquest dissabte al vespre, un cop tanquin les superfícies comercials.

Encara es pot col·laborar amb la campanya a través de la web http://www.granrecapte.com/ca/donacions

ERC-Baix Llobregat ha col·laborat avui amb el gran recapte d’aliments   

En la imatge Jordi Albert, d'ERC Baix Llobregat, fent la seva aportació
En la imatge Jordi Albert, d’ERC Baix Llobregat, fent la seva aportació

La Federació Comarcal d’Esquerra Republicana del Baix Llobregat ha participat avui dissabte en la campanya de recollida d’aliments en el Centre comercial Alcampo de Sant Boi de Llobregat.

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària.

La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra.

El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya vol també donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent.

La Botiga Solidària d’aliments de Cornellà

Amb motiu del Gran Recapte d’aliments, Botiga Solidària sol·licita el suport a la campanya de la ciutadania de Cornellà per aportar un petit gra de sorra i sumar en solidaritat.

Així, s’han habilitat a la ciutat 12 punts de recollida en supermercats i grans superfícies, a més de la recollida que ja s’està començant a realitzar en col·legis, entitats socials i esportives o en alguns equipaments municipals i que tindran com a destinatàries les famílies de Cornellà més necessitades. A més, els AMPA del col·legi L’Areny han organitzat pel diumenge 1 de desembre, d’11 a 14 hores, una festa cultural on els participants també recolliran aliments.

Des de la seva entrada en funcionament, la Botiga Solidària ha comptat amb el suport incondicional d’entitats ciutadanes, associacions de veïns i parròquies que, de forma incondicional, han ofert els seus recursos i instal·lacions per ser centres de recollida. Més d’un centenar de persones col·labora amb la Botiga de forma voluntària. Els aliments recollits procedeixen de donacions de particulars i empreses de la ciutat, així com del banc d’aliments, de la Unió Europea, d’excedents dels establiments i mercats municipals, de supermercats i de comerços.

recapte_g

Una gran quantitat d’entitats de tot tipus organitzen durant tot l’any campanyes, recollides solidàries o festes per a recaptar fons i productes de primera necessitat. Tot això ha permès el suport, fins al moment, a més de 900 famílies (més de 2.400 persones) de Cornellà en situació de pobresa.

A més, demà 1 de desembre també hi haurà un festival benèfic de dansa de l’Escola Eva Gris en L’Auditori. L’espectacle se celebrarà en dues sessions. La primera començarà a les 17h i la segona, a les 19.30h. El cost de l’entrada és de 2 euros i algun producte d’aliments o higiene per a la Botiga Solidària.

Com es pot col·laborar amb la Botiga Solidària?

Aportacions monetàries. Número de compte de la Botiga Solidària: Caixa Penedès 0487 1009 42 2000061008

Aportació d’aliments. Creu Roja, associacions de veïns, parròquies del teu barri o Peña El Dominó. Festival benèfic

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here