La Festa de l’Home del Mil·lenni serà un dels actes destacats d’una programació que presenta, entre d’altres novetats, un espectacle pirotècnic per rebre als Reis Mags d’Orient

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera i la tinenta d’alcalde de l’àmbit de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, van presentar ahir en roda de premsa la programació de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis que enguany compta novetats importants. Les activitats organitzades per l’Ajuntament en col·laboració amb les entitats de la ciutat, s’iniciaran el 9 de desembre i es perllongaran fins el dia 6 de gener.

L’alcalde va destacar tres aspectes fonamentals d’aquestes festes. D’una banda, la participació. Balsera ha manifestat que “és voluntat de l’Ajuntament de que siguin unes festes participatives per tal que la ciutadania gaudeixi de la ciutat durant aquests dies”. Un segon aspecte és la solidaritat amb les campanyes de recollida d’aliments i “A Gavà cap infant sense joguines impulsada per la Plataforma Gavà Solidària” i finalment la festa de l’Home del Mil·lenni que tindrà lloc el 14 de desembre.

Per a l’alcalde “aquesta icona de la ciutat, que marxa durant uns dies a la ciutat de Barcelona per acomiadar l’any, projectarà Gavà a la resta del món. La ciutadania podrà gaudir de tot un seguit d’activitats que s’organitzaran per acomiadar l’Home del Mil·lenni amb l’actuació de grups d’animació i entitats de la ciutat sota la direcció artística d’aquesta festa anirà a càrrec de la Fura dels Baus”.

El mercat de Sant Nicasi, una de les propostes tradicional de les festes d’hivern a Gavà, omplirà durant tres dies la Rambla de parades de venda de productes artesans, pessebres, tallers infantils, animació al carrer i una mostra del comerç local. Coincidint amb el mercat de Sant Nicasi es presentarà a la ciutadania una nova entitat: Gavà Futur  que organitzarà un concurs de nadales i tallers per a nens i nenes de 3 a 12 anys.

Durant les festes d’hivern també s’organitzen les jornades de portes obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà que enguany celebra els seus 20 anys d’obertura al públic, i també al refugi antiaeri de la Rambla de Gavà.

Espectacles culturals i musicals, teatre, activitats esportives, concurs de nadales, trobada de puntaires, cercavila xerinolis, activitats de la gent gran, exposicions i cinema són altres de les propostes de la programació de les festes de Sant Nicasi.

A partir del 18 de desembre s’inicien els actes relacionats amb Nadal i Reis. Petits i grans podran gaudir del tradicional cagatió, cantada de nadales, els pastorets, l’arribada dels carters reials i el seu campament al Jardí del Museu, l’activitat pam i pipa al xumet, el mercat de Natzaret, i l’arribada dels Reis Mags d’Orient. Enguany, com a novetat, la rebuda als Reis Mags enguany finalitzarà amb un espectacle pirotècnic que donarà pas a la cavalcada de Ses Majestats i el seu seguici pels carrers de la ciutat.

En definitiva unes festes que per l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera “han d’estar  plenes d’il·lusions, de ganes de participar, de fer cultura i comerç a la ciutat”. En aquest sentit l’alcalde va fer una crida a “la necessitat de comprar a les botigues de Gavà i ser solidaris amb les iniciatives que s’impulsen al municipi”.

Les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis estan marcades per un pressupost de restricció. Malgrat tot “no volem deixar d’organitzar aquelles activitats que entenem han de ser participatives” va destacar Balsera.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here