Un clip sobre “El diari d’Anna Frank” ha estat el guanyador del I concurs de “booktrailers”, convocat pel Departament de Cultura de la Generalitat. L’equip participant, sota el nom “Curt de Gambals”, a través de la Biblioteca de Viladecans s’ha endut el guardó del jurat. Es tracta de la primera edició d’un concurs adreçat a joves de 14 a 18 anys que havien de difondre els seus llibres preferits a través de clips publicitaris

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’equip “Anothink”, d’una altra biblioteca de la Xarxa de Biblioteca Municipals de la Diputació de Barcelona, la Pompeu Fabra de Mataró, s’ha endut el distintiu al “booktrailer” més creatiu, dedicat a “Oldboy”, de Garon Tsuchiya. Per la seva banda, el treball audiovisual sobre “Momo”, de Michael Ende, presentat per l’equip “Els Overs” a través de la Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona, ha estat distingit amb el premi al millor guió.

Les biblioteques que han reunit un major nombre de grups participants han estat la Pompeu Fabra de Mataró, amb nou; la Pau Vila de Molins de Rei, amb sis, i la Maria Barbal de Tremp, amb cinc.

Els guanyadors s’han endut un lector d’ebooks. Tant guanyadors com finalistes han rebut com a premis invitacions i marxandatge de la Filmoteca de Catalunya, visites al diari Ara i un lot de llibres. A més, tots els participants al concurs han rebut un lot de llibres.

El concurs vol promoure la lectura entre els adolescents i els joves, millorar la relació i serveis de les biblioteques públiques amb aquest públic i fomentar el desenvolupament d’habilitats digitals, creatives i col·laboratives dels joves lectors. El jurat del concurs l’han conformat una dotzena de professionals especialitzats en literatura, edició, arts escèniques, cinema, vídeo, Internet i màrqueting.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here