L’espectacle de La Fura dels Baus va comptar amb la col·laboració de la Companyia General del Foc, els Bastoners de Gavà, i el conjunt musical SonaQueTomba Gavà. L’Home del Mil·lenni ja no presideix el parc gavanenc que porta el seu nom. Com ja es va anunciar fa uns dies, serà durant un temps a Barcelona per protagonitzar l’espectacle de cap d’any de la Ciutat Comtal

La Fura dels Baus va organitzar una gran festa per acomiadar l’Home del Mil·leni, en la que van tenir una presència molt important alguns grups gavanencs. Per començar, la Companyia General del Foc, va obrir l’espectacle amb un complex piromusical. Després va ser el torn dels Bastoners de Gavà, ja amb l’Home del Mil·lenni tombat a terra, i finalment el desmuntatge per peces de l’estructura va ser musicat pels SonaQueTomba, un grup gavanenc de timbalers creat l’any 2009 i que executen un mix de groove de timbalers tradicionals, africans i llatinoamericans, amb pinzellades de ritmes moderns.

El treball de desmuntatge així com la festa d’acomiadament de l’Home dels Mil·lenni van ser dissenyades i dirigides per La Fura dels Baus, que van ser els qui van crear aquesta figura gegant i la van utilitzar en la festa de Barcelona de cap d’any i d’arribada del segon mil·lenni el 31 de desembre de 1999.

El treball de desmuntatge va consistit primer en desclavar l’estructura del seu peu de formigó. Després, amb l’ajuda d’una grua d’enormes dimensions, se’l va desplaçar per l’aire per tal que els operaris poguessin tombar-lo a terra i col·locar-lo sobre unes fustes. Després se li van extreure els dos braços, que anaven cargolats, i finalment es va serrar el cos de l’home en dues parts a l’alçada de la cintura. Totes aquestes peces es van carregar en dos tràilers que són els que finalment van transportar l’Home del Mil·lenni a Barcelona.

Però l’espai que ocupava la figura no s’ha deixat buit, ja que La Fura dels Baus ha col·locat allà una rèplica en miniatura de l’Home del Mil·lenni, on tothom que vulgui podrà deixar els seus desitjos pel proper any 2014.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here