Convocada per la plantilla de l’empresa i recolzada per sindicats i partits d’esquerres, la concentració pretén denunciar la voluntat del govern central de privatitzar la companyia

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]ena és un Ens Públic Empresarial que depèn del Ministeri de Foment. El seu nom significa: Aeroports Espanyols i Navegació Aèria, els dos blocs en els quals està dividida l’empresa. Navegació Aèria gestiona les torres i centres de control. Aeroports Espanyols gestiona 47 aeroports i 2 heliports.

Segons un comunicat que ha fet públic la plantilla, AENA està endeutada “perquè està pagant els crèdits que es van demanar per a les obres faraòniques de Madrid i Barcelona… Aena era rendible fins fa molt poc. Mala gestió dels alts càrrecs d’Aena? Decisions polítiques despilfarradores de campanya electoral? Estratègia per desacreditar l’actual model aeroportuari per després vendre’l? Per què Aena s’endeuta tant de sobte… i després vol vendre els seus aeroports? Sigui com sigui, Aena té la capacitat de fer front a aquests pagaments i tots sabem que és qüestió d’un parell d’anys que aquest forat es tanqui, a més… Per què té Aena tants nuvis, grans empreses que no veuen el moment de començar a repartir-se el pastís?”

Per la seva banda, partits polítics com PSC i ICV-EUiA, han donat suport a la mobilització de manera pública, així com diversos sindicats. CCOO del Baix Llobregat responsabilitza al Ministeri de Foment de les desastroses conseqüències que la privatització del gestor aeroportuari tindran en les campanyes turístiques de primavera i estiu, per la conflictivitat social, política i institucional que genera la irresponsable decisió del Govern de privatitzar AENA.

CCOO acusa al ministeri de Foment de cedir irresponsablement la gestió del gestor aeroportuari als interessos privats, resultant alarmant comprovar que no ha tingut en compte l’impacte d’aquesta operació en l’activitat econòmica, especialment en un moment en què la gestió pública dels aeroports és determinant, en el futur proper, per sortir de l’actual situació de crisi econòmica.

Per contra, el sector empresarial sembla que es mostra favorable a la privatització. El president de Vueling, Álex Cruz, va assegurer que la privatització d’AENA és una oportunitat perquè la seva aerolínia s’expandeixi i per aprofundir en una relació que els ajudi en la seva política comercial. “Podrem seguir omplint El Prat, això crec que és la prioritat”, va afirmar Cruz en una entrevista a Catalunya Ràdio, tot afegint que “una AENA privatitzada pot ser una entitat que pugui ajudar més en aquest procés”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here