La Diputació de Barcelona col·labora amb l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària per prevenir el malbaratament dels aliments, mitjançant la difusió del material “Prou malbaratar aliments. Què pots fer tu per aprofitar el menjar?”. Amb l’arribada del Nadal, la sensibilització sobre aquest tema és especialment necessària i significativa

A través del Servei de Salut Pública, la Diputació col·labora en aquesta campanya finançant parcialment el material i distribuint-lo entre els municipis de la demarcació de Barcelona, en el marc de les activitats tant de promoció de la salut com de seguretat alimentària que desenvolupa al territori.

L’educació per a una alimentació saludable és important per garantir les necessitats nutricionals de les persones, però és igualment important educar en l’aprofitament dels aliments. A través d’aquesta iniciativa, se sumen esforços per difondre consells, adreçats als consumidors, per  ajudar-los a aprofitar el menjar, i prevenir i evitar, així, el malbaratament dels aliments.

De fet, a Catalunya es llencen més de 260.000 tones l’any d’aliments sòlids, segons dades de l’Informe de diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, editat per l’Agència de Residus de Catalunya. Aquesta xifra representa que cada català, de mitjana, llença uns 35 quilos de menjar l’any, que es podrien haver aprofitat.

Segons aquest informe, el 16% del malbaratament es produeix als supermercats, el 12% als bars i restaurants, el 9% als comerços de productes alimentaris al detall, el 4% als serveis d’àpats i restauració, l’1% als mercats municipals i, finalment, com a dada més rellevant, el 58% del malbaratament es produeix a les llars. Per tot això és clau tornar a donar als aliments la importància que es mereixen.

Per aquest motiu, en aquestes dates pròximes al Nadal, època en què se sol comprar més menjar del que realment es necessita, és important sensibilitzar la població sobre determinades pràctiques per evitar el malbaratament d’aliments. Coses tan senzilles com planificar les compres, conservar adequadament el menjar o elaborar receptes per aprofitar les sobres, entre d’altres, són estratègies molt interessants per fer front a aquesta situació.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here