La localitat baixllobregatina va acollir dimecres 18 de desembre, la xerrada “Cova de Can Sadurní. La transformació d’un jaciment” dins d’aquest cicle de conferències sobre arqueologia

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’any 2013 ha suposat per a la cova de Can Sadurní el trenta-cinquè aniversari d’intervencions arqueològiques en el jaciment encapçalades pel CIPAG.

Des de la darrera vegada que els membres d’aquest col·lectiu van participar en aquest fòrum, l’any 1986, per donar a conèixer el jaciment, s’hi han desenvolupat 21 campanyes més d’excavació.

En aquests anys s’ha assistit al pas d’un jaciment que havia estat donat com a perdut per a l’arqueologia prehistòrica a un jaciment que ha esdevingut una de les estratigrafies arqueològiques més completes de Catalunya.

Tot i no haver tocat fons, aquesta estratigrafia transcorre des de l’Epipaleolític antic (10.500 BP) fins a mitjan segle XIX de la nostra era. Resulta remarcable tot el tram pertanyent a la prehistòria recent, pràcticament complet, i especialment interessant tot el desenvolupament del neolític antic i el traspàs al neolític mitjà.

La conferència, a càrrec de Manel Edo i Ferran Antolín, va ser moderada per Araceli Martín. La sessió es va emetre en directe per vídeostreaming.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here