La Cavalcades van desprendre il·lusió en una nit màgica amb la visita de Reis de l’Orient a la nostra comarca. Aquí en teniu una mostra

Castelldefels

El passat 5 de gener al matí, el Port Ginesta va ser un any més l’escenari màgic del desembarcament a Castelldefels dels Reis Mags d’Orient. A pesar del fort vent que bufava a Castelldefels durant el matí, els tres reis van arribar a bord del veler El Fari van ser rebuts de manera oficial per l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes (PP); el regidor de Cultura i Festes, David Grau (CiU), i demés regidors i regidores del consistori; però sobretot per milers de nens i nenes que, acompanyats per les seves famílies, van voler lliurar la seva carta als reis quan abans millor, tot això facilitat per ser un diumenge, dia festiu per a la majoria dels ciutadans de Castelldefels.

Els reis, secundats pels seus seguicis, els van atendre gustosament per després traslladar-se en cotxes d’època, cedits per Mayte de Moner, fins el Castell de Castelldefels, on van descansar del viatge i van ultimar els detalls de la Cavalcada i de l’operatiu de lliurament de regals a les llars, desenvolupat la nit del 5 al 6 de gener.

A la tarda, la Cavalcada de Reis va sortir del Castell i, després d’un recorregut pels carrers del centre de la ciutat, va finalitzar a la plaça de l’Església, on van ser rebuts de nou per Reyes i Grau i van adorar el pessebre vivent a la porta de l’Església de Santa Maria.

La comitiva, guiada per la carrossa de l’Estel d’Orient, va estar formada per les tres carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar, la carbonera portada pels Diables de Castelldefels, i les diferents carrosses integrades per entitats del municipi que, juntament amb 200 voluntaris per ajudar al desenvolupament de la cavalcada, van voler acompanyar a ses majestats.

Ja al balcó de l’ajuntament, l’alcalde els va lliurar les claus de la ciutat, i van escoltar la lectura de la carta de desitjos comuns per a la ciutat que va guanyar el concurs que es va dur a terme entre els escolars de tercer i quart primària. Els guanyadors d’aquest any han estat els “Els somniadors de 3r”, de la Escola Gaudí. Enguany havien participat 14 grups de les escoles de Castelldefels.

Acabada aquesta recepció oficial, els Reis van recollir les darreres cartes a la plaça de l’Església per després efectuar l’operatiu nocturn de repartiment de regals a totes les llars de la ciutat.

Castellví de Rosanes

L’arribada dels Reis d’Orient va posar enguany el punt final a les celebracions nadalenques a Castellví de Rosanes. Diumenge al vespre, guiats per l’estel il·luminat al capdamunt de la Cadireta, Ses Majestats van arribar a Castellví per l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, vial que van recórrer fins arribar a la plaça del poble precedits, com és habitual, pel Patge Picarol. Centenars de persones van sortir al carrer per rebre els tres Reis, que acabada la recepció al balcó de l’ajuntament –on l’alcalde els va donar la benvinguda i se’ls va lliurar la clau que obre totes les cases- van fer cap a la sala del CCR.

Els Reis d’Orient, un cop a la sala, van anar rebent tots els infants que els van voler saludar personalment. Alguns van lliurar-los les cartes que no els havien pogut fer arribar abans, d’altres els van comunicar desitjos d’última hora i n’hi ha que van aprofitar per conversar amb Ses Majestats abans de la nit més màgica de l’any. Acabada la recepció, Melcior, Gaspar i Baltasar van iniciar el repartiment dels regals per les cases del municipi.

Dilluns, abans de retornar a l’Orient, van fer una darrera parada a la Fundació Privada Rosella i a llar d’avis Palau de Can Sunyer, on van ser rebuts amb alegria per les persones residents d’ambdós centres.

Ahir dimarts van finalitzar també les activitats del Casal de Nadal organitzat durant els darrers dies per l’AEC La Trampolina.

Gavà

Els Reis Mags d’Orient van portar il·lusió, regals i molts caramels als infants de Gavà el passat diumenge. L’arribada de ses Majestats d’Orient va estar precedida per un espectacle on es combinava teatre i circ i que va ser molt celebrat per una plaça de Jaume Balmes que estava plena de gent fins a la bandera. Després, l’Herald de Gavà va donar pas als tres Reis Mags que van aparèixer a l’escenari ajudats per les llumetes que tothom va encendre i que els havien guiat fins a Gavà. A l’escenari van saludar a tota la població i van provocar la histèria de tots els assistents, especialment dels més petits que n’esperaven molts regals. L’Herald, però, ens va confessar abans de l’inici de l’acte en referència a la qüestió dels regals que “tot i que aquesta nit es presenta molt especial ja que la Nit de Reis és la més màgica de l’any, ses Majestats m’han comentat que hi hauran regles i bons propòsits per tothom però també hi haurà una mica de carbó”.

Després de la seva aparició a l’escenari, els tres Reis Mags van pujar fins al balcó de l’Ajuntament enmig d’una explosió de focs d’artifici. Allà, l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, els va fer entrega de la clau màgica que obre totes les portes de Gavà i el Rei Mag Gaspar va parlar en nom de ses Majestats. La gran novetat de l’acte de rebuda d’enguany és que va acabar amb un castell de focs artificials que es van llençar des de la teulada de l’Ajuntament.

Acabat l’acte, Melcior, Gaspar i Baltasar van travessar la plaça de Jaume Balmes en direcció a les seves carrosses. Va ser un recorregut curt però intens, ja que els Reis Mags van avançar envoltats de tota la gent que volia demostrar-lis el seu afecte. Just abans de pujar a la seva carrossa vam poder parlar breument amb sa Majestat el rei Gaspar, que ens va assegurar que els infants de Gavà “s’han portat molt bé, la veritat és que estem molt contents de com s’han portat tots els nens de Gavà i aquesta nit tindrem molta feina i estem segur que farem realitat la majoria d’il·lusions dels infants gavanencs”.

L’alcalde de Gavà es va mostrar també molt content d’haver lliurat un any més la clau màgica de la ciutat als Reis Mags que “han arribat de nou a Gavà per portar joguines als nens i nenes de Gavà que s’han portat bé durant tot l’any, i estic segur que enguany tots i totes tindran joguines gràcies també a la solidaritat de Gavà”.

Una vegada els tres Reis Mags van poder pujar a les seves respectives carrosses, va donar inici la cavalcada reial que va travessar boina part de la ciutat i en la que es van llençar milers de caramels a la multitud que es va concentrar al llarg de tot el recorregut.

Martorell

Melcior, Gaspar i Baltasar van tenir una rebuda molt emotiva al Pont del Diable de Martorell. Una munió d’infants acompanyats dels seus pares i avis van donar la benvinguda a Ses Magestats que, van aparèixer, un any més, al mig de l’arc del pont davant d’un gran entusiasme entre els assitents. Després d’una lluïda passejada pels carrers del municipi, els Reis van omplir de regals les cases de Martorell.

Un cop al Pont del Diable, els Reis van rebre la salutació de l’alcalde Salvador Esteve; el primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa i la regidora de Cultura, Cristina Dalmau, a més del president del Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell, Mario Garcia. A banda dels Reis també hi eren el Patge Viu-Viu i la Fada Estel. Els Reis van començar a prendre contacte amb la gent de Martorell i a recollir les cartes dels més petits.

Les carrosses més aplaudides aquest any van ser la nova carrossa del Rei Gaspar i l’ambientació de la carrossa del Tren de Vapor.

Recepció a l’Ajuntament

L’alcalde Salvador Esteve va fer entrega als Reis d’Orient del pa, la sal i la clau màgica que obre totes les portes de Martorell. Melcior, Gaspar i Baltasar van saludar al públic assistent. Un cop feta la visita, els Reis d’Orient es van situar en la carrossa particular per enfilar el carrer de Francesc Santacana fins al final de la cavalcada a la ramba de les Bòbiles, que era plena de gom a gom.

Per primer any, la Cavalcada no va llençar caramels sinó que es van repartir 1.600 bossetes amb llaminadures per als infants. La Calvalcada de Reis es va poder seguir en directe a través de Ràdio Martorell.

Sant Feliu

L’emissari reial Patge Shelín, que va instal·lar el seu campament als jardins del Palau Falguera el dissabte 4 de gener, va recollir un total de 694 cartes dels nens i nenes de la ciutat. Al campament hi va haver jocs, tallers, animació infantil, espectacles i moltes activitats adreçades especialment als infants. També es va instal.lar la carpa del patge i les estafetes reials per tal de facilitar a tots els nens i nenes el lliurament de les cartes adreçades als Reis d’Orient.

Totes les activitats i el muntatge del campament està organitzat per l’entitat Calaix de Sastre i el Departament de Cultura i està patrocinat pel Consorci de Comerç de Sant Feliu. A més, també hi col·laboren l’associació del Voluntariat de Sant Feliu i els Amics de Sant Antoni Abat.

Per la seva banda, els Reis d’Orient, guiats pel patge Shelín, van arribar a Sant Feliu el 5 de gener. A les 18 h, els Reis Mags van iniciar des dels jardins del Palau Falguera la tradicional Cavalcada pels carrers de la ciutat. La comitiva reial va arribar a la plaça de la Vila a les 20.30 h, on va ser rebuda per les autoritats de la ciutat. Posteriorment, els reis van recollir un total de 254 cartes des dels trons reials instal·lats a la plaça de la Vila.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here