Del 7 al 31 de gener a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer (C/Baldiri aleu, 6-8, de St. Boi), en el marc del cicle  “De l’hort a la biblioteca”

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat ha posat en marxa el cicle “De l’hort a la biblioteca”, que vol convertir la  biblioteca en centre d’informació i activitats sobre el cultiu, compra i cuina de productes de proximitat i de temporada. L’objectiu final és millorar l’economia local, l’equilibri ecològic i la nostra salut en un context de crisi com l’actual.

El cicle va començar el 2 de maig amb una xerrada de la cuinera Ada Parellada. Parellada, cuinera i presentadora del programa “Benvinguts a l’hort” de TV3, va explicar durant la xerrada la importància de cuinar amb productes de temporada i de proximitat i va acostar el públic als productes de primavera del Parc Agrari del Baix Llobregat. Ella mateixa explica l’experiència de la xerrada al seu bloc.

La xerrada també va servir per presentar el projecte De l’hort a la biblioteca, que vol ajudar a potenciar el consum de productes naturals de proximitat per minimitzar l’impacte ecològic.

L’exposició “EL DELTA DEL LLOBREGAT, TAN EXCEPCIONAL COM DESCONEGUT” es podrá visitar el dilluns de 15 a 21h; de dimarts a divendres de 9 a 21h i dissabtes d’ 11 a 19h. A més, el dia 16 de gener, a les 19h es farà una xerrada de presentació de l’exposició.

Convé recordar que Sant Boi de Llobregat es troba situat dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, una de les zones agrícoles més fèrtils i antigues del país. En un context de problemes econòmics i ecològics, la biblioteca vol potenciar i facilitar informació per al consum, cultiu i cuina dels productes del Parc Agrari. I ho vol fer tot organitzant activitats de difusió a la biblioteca per a adults i infants; donant a conèixer la col·lecció de la biblioteca relacionada amb el consum, cultiu i cuina, i elaborant diverses guies de lectura que facilitin informació pràctica a les persones interessades: webs, llibres, articles de premsa, documentals.

Més informació:

Properes activitats “De l’hort a la biblioteca”

Guia de compra de productes de temporada, proximitat i confiança

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here