El Documental del Mes d’aquest gener, obra de l’alemany Gereon Wetzel, es podrà veure al Cinebaix de Sant Feliu de Llobregat aquest divendres dia 11, en una única sessió a les 19:45h. També aquest mateix divendres, a les 22h a la Joventut Catòlica de Molins de Rei

SINOPSI

Poc després que la bombolla immobiliària esclatés als Estats Units, Espanya va patir la mateixa sort. Fins llavors, les polítiques de crèdit permissives, combinades amb una promoció exagerada de la demanda, havien portat a la construcció compulsiva d’habitatges, especialment per a segones residències.

Gereon Wetzel ens porta a un univers paral·lel ple d’absurditat. Un guàrdia que vigila 30.000 pisos buits, ovelles que es passegen entre urbanitzacions a mig construir, una autoescola que estalvia combustible conduint pels carrers abandonats d’una ciutat fantasma. Wetzel troba imatges de la bombolla immobiliària i la crisi financera que transformen aquests termes abstractes en conceptes tant comprensibles com increïbles.

EL DIRECTOR

Nascut el 1972 a Bon, Gereon Wetzel es va graduar en arqueologia a la Universitat de Heidelberg, i va treballar a Catalunya durant un any. Entre el 2000 i el 2006 va estudiar realització de documentals a la University for Television and Film de Munic i des de llavors ha dirigit diverses pel·lícules, entre les quals destaquen El Bulli – Cooking in Progress (2011) o How to Make a Book with a Steidl (2010).

PREMIS I FESTIVALS

Crossing Europe. Alemanya, 2013

Dok.fest München. Alemanya, 2013.

FID Marseille. França, 2013.

IDFA. Països Baixos, 2013.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here