Quarta edició del cens alternatiu d’ocells que es porta a terme, cada any, a aquelles zones del Delta del Llobregat sense protecció: les més vulnerables i pitjor estudiades, segons els organitzadors, SOS Delta del Llobregat (Plataforma en Defensa del Delta del Llobregat)

Quins ocells ens visiten des del Nord d’Europa per passar l’hivern? Per què ho fan i quines estratègies tenen per sobreviure? Quins ocells són residents? És una bona ocasió per apropar-se a aquest món fascinant de la mà d’experts ornitòlegs, o per aprofundir en l’aprenentatge (identificació, biologia, etc.) en el cas de tenir-ne unes nocions.

Així doncs, aquest diumenge, 12 de gener, de 9-17 h (també opció només de matí), al Delta del Llobregat, S.O.S. Delta del Llobregat i DEPANA et convident a gaudir d’aquesta experiència.

Per què un cens alternatiu? Li diuen alternatiu pels seus dos objectius principals:

  1. Prospecten aquelles zones del Delta del Llobregat que no censa el Consorci que gestiona les Reserves (només censa els espais protegits Cal Tet-Ca l’Arana, La Ricarda, Remolar-Filipines, la Murtra i les basses de Reguerons i Can Dimoni i el riu Llobregat entre la desembocadura i Can Comas).
  2. Volen donar a conèixer la biodiversitat del Delta del Llobregat i constatar que les zones no protegides són necessàries per la conservació de les espècies prioritàries per la Directiva d’Aus de la UE.

Es centraran en el riu Llobregat entre el Prat i Molins de Rei, les zones agrícoles de Can Dimoni, Reguerons i Can Trabal, pinedes de Gavà, litoral entre la Murtra i Castelldefels…

La trobada serà a les 9h a l’Estació de Renfe del Prat del Llobregat. Es recomana portar prismàtics, calçat còmode i esmorçar. Tot i que l’activitat és gratuïta, es prega que confirmeu assistència i disponibilitat de vehicle abans d’avui dia 10 al migida, per poder organitzar els equips: sos.deltallobregat@gmail.com, 639150757.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here