El secretari d’Acció Política i alcalde de Cornellà els va preguntar “de qui és l’escó que ocupen”, després que Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura trenquéssin la disciplina de vot del PSC, al votar a favor de demanar al Congrés la transferència de la competència per convocar referéndums. El PSC els ha donat de plaç fins avui diumenge, per a que pensin què faran amb els escons que ocupen

El Parlament va aprovar aquest dijous la proposició per demanar al Congrés la transferència de la competència per convocar referèndums. Hi van votar a favor CiU, ERC, ICV-EUiA i tres diputats del PSC, que finalment van ser els crítics Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura. La resta del PSC hi va votar en contra, juntament amb el PPC i C’s, mentre que la CUP es va abstenir. El ple va esclatar en aplaudiments després del moment de la votació.

Immediatament, la direcció del PSC va demanar públicament als tres diputats que van contradir la disciplina de vot que renunciéssin a les actes de diputat. El partit els dóna fins avui diumenge perquè s’ho pensin, tot i que Maurici Lucena, portaveu del grup parlamentari, no va especificar si, en cas de negativa, seran expulsats del grup parlamentari i del PSC. “La conseqüència digna i responsable serà la de lliurar l’acta de diputat”, va insistir el portaveu socialista.

Per la seva banda, el baixllobregatí secretari d’Acció Política del PSC, Antoni Balmón, va acusar divendres Joan Ignasi Elena, Núria Ventura i Marina Geli de “maltractar” el PSC quan no fan cas de les resolucions del Consell Nacional del partit i trenquen la disciplina de vot al Parlament.

“El que no serveix és: a mi quan el Consell Nacional aprova el dret a decidir, perfecte; quan aprova que no donem suport a cap iniciativa amb el govern central, a mi no m’interessa el Consell Nacional. Això és maltractar”, va dir en declaracions a Ràdio Barcelona.

Balmón va demanar als tres diputats díscols que aclareixin de qui és l’escó que ocupen i el posin a disposició del PSC, que és qui els va atorgar la seva confiança en primer lloc.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here