La mitjana a Catalunya és de 36,8% i a Esparreguera la recollida selecttiva és del 50,7%

Segons les dades de l’any 2012 procedents de l’Agència de Residus de Catalunya, Esparreguera presenta una recollida selectiva del 50,7%, xifra superior a la mitjana catalana (36,8%). A més a més, si es considera la quantitat de residus produïts per habitat i dia, el nostre municipi es troba per sota de la mitjana, és a dir, 1,26 kg/habitant i dia enfront els 1,38 kg/habitant i dia.

Tot i que aquestes xifres situen Esparreguera en una bona posició a nivell català, cal indicar que durant el 2013 s’ha invertit aquesta tendència, de manera que s’ha incrementat la quantitat d’impropis de la matèria orgànica recollida, obtenint-se una fracció més bruta, per la qual la planta de compostatge penalitza econòmicament al municipi.

Per aquest motiu, l’Ajuntament pretén adoptar tot un conjunt de mesures a través del nou contracte de recollida d’escombraries, el qual es troba en procés de licitació, entre les quals es preveu realitzar campanyes informatives.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here