Martorell és el municipi de més de 25.000 habitants amb millors xifres de recollida selectiva de deixalles de tot Catalunya durant l’any 2012, i el tercer del rànquing de 87 municipis majors de 15.000 habitants. Aquestes són les darreres dades elaborades per l’Agència de Residus de Catalunya, que quantifiquen la recollida selectiva al nostre municipi en un 54%, quinze punts per sobre de la mitjana catalana

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, Sira Sanz, elogia el treball de separació que fan molts martorellencs, i encoratja el global de la població a seguir millorant el percentatge de deixalles dipositades en la seva fracció correcta.

L’informe anual elaborat per l’Agència de Residus de Catalunya sobre la gestió dels mateixos durant l’any 2012 ha situat Martorell en el primer lloc de la recollida selectiva del conjunt dels municipis catalans que tenen una població superior als 25.000 habitants.

Quinze punts per sobre de la mitjana catalana
Segons dades de l’any 2012, un 54% de les deixalles van a parar als contenidors soterrats que van ser instal·lats l’any 2010: les orgàniques –al de color marró-, el paper i cartró –al blau-, el vidre –al verd- i els envasos lleugers –al groc-, a més dels contenidors especials de roba i el servei de la deixalleria, que ha augmentat el percentatge de selectiva que hi arriba.

La regidora Sira Sanz desgrana el fet que “amb aquest 54% de recollida selectiva, Martorell es situa quinze punts per sobre de la mitjana de Catalunya (39%) i també com a tercera població catalana de més de 15.000 habitants amb major percentatge de recollida selectiva, darrera de Manlleu i Vila-seca”. A més, esdevé el segon municipi del Baix Llobregat Nord, “tenint en compte que el primer, Collbató, és un municipi petit que fa recollida porta per porta”, afegeix Sanz.

La deixalleria guanya presència
D’entre el total de residus que formen part de la fracció de recollida selectiva, un dels serveis que ha augmentat volum és la Deixalleria, tant fixa com mòbil- que n’aglutina prop del 10%. Per Sanz, aquest és un servei que “hem anat millorant tant pel què fa a la gestió com també a l’atenció al ciutadà”. La regidora destaca que, segons dades municipals, del total de deixalles que arriben a aquesta instal·lació, el rebuig s’ha anat reduïnt i l’any 2012 es situava en un 12%, pel 88% restant de recollida selectiva.

No s’ha de caure en el relaxament
Per la regidora de Medi Ambient i Habitatge, aquestes són xifres que demostren que “A Martorell ho estem fent bé tots plegats, però no ens hem de relaxar, sinó seguir esforçant-nos en separar les deixalles i dipositar-les al seu lloc”.

Sanz també va recalcar que “està bé que ens marquem objectius i reptes. Un d’ells podria ser assolir també el primer lloc de recollida selectiva d’entre els 87 municipis de Catalunya que tenen més de 15.000 habitants”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here