A la majoria d’ajuntaments el nivell de transparència en els comptes i gestió i de participació és extremadament baix. Sant Joan Despí no n’és una excepció. El primer pas per combatre la corrupció i per ser capaces de fer propostes realistes al municipi, és lluitar perquè la informació sobre allò que és públic, sigui pública

La batalla a Sant Joan Despí és d’una banda, aconseguir la informació sobre les execucions del pressupost, és a dir, com realment s’utilitzen els diners públics també sigui pública. De l’altra, passem a participar i a exigir més capacitat de participació.

Per això, des del Procés Constituent de Sant Joan Despí hem presentat al·legacions i instàncies al pressupost municipal sobre les inquietuds comunes que tenim respecte del municipi sobre els següents temes:

 1. Terminis insuficients i ineficients per a la participació ciutadana en el pressupost
 2. Pressupost participatiu
 3. Condicionament per a la consulta del pressupost
 4. Consum d’energia verda
 5. No dependència d’empreses privades per a seguretat i mobilitat
 6. Transparència en l’execució
 7. IBI progressiu
 8. Xarxa lliure i gratuïta
 9. Protecció oficial de lloguer
 10. Transparència en contractes de serveis
 11. Privatització de l’espai d’aparcament públic

Us posem a la vostra disposició les al·legacions que que hem presentat, us convidem a llegir-les; fer-les vostres si hi esteu d’acord; i compartir i fer públiques les vostres inquietuds i la resposta de l’ajuntament. Aquí en PDF.

On pots consultar el pressupost municipal?

En aquest municipi i gràcies a l’acció de la Coordinadora de Lluites, de l’AcampadaDespí i de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute ja disposem del pressupost municipal (d’una part, si més no) que va estar penjat al web en el període d’al·legacions (que va acabar aquest dissabte 25 de gener).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here