Membres de l’assemblea van ocupar dissabte 18 de gener, una finca d’una hectàrea situada al camí de Ferran Puig de Sant Boi de Llobregat, on van estar diversos dies netejant i condicionant el terreny amb la intenció d’iniciar-hi una activitat agrícola. Davant l’acció, l’organització Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (Jarc) reclama respecte als propietaris de parcel·les del Parc Agrari del Baix Llobregat

L’Assemblea d’Aturats de Sant Boi de Llobregat ha iniciat una campanya d’ocupació de terres agrícoles abandonades del Parc Agrari del Baix Llobregat amb l’objectiu que persones en situació d’atur puguin treballar-les.

L’assemblea va abandonar l’ocupació de les terres iniciada dissabte 18, el passat dimarts 21 de gener, després que l’arrendatari de la finca hi anés i tingués un aldarull amb el grup d’aturats. Luis Cabezas, portaveu de l’Assemblea d’Aturats de Sant Boi, va explicar aleshores a Europa Press que “si no és en aquesta parcel·la, serà en altres, seguiran les ocupacions perquè cal recuperar les terres abandonades, perquè no es morin i siguin productives”.

L’Assemblea d’Aturats, formada per unes seixanta persones, pretén arribar a acords amb els propietaris de finques abandonades -calculen que són unes 200 hectàrees de les 3.400 que té el Parc Agrari- perquè els permetin cultivar les terres a canvi d’un lloguer. “Jo estaria disposat a fer de pagès, tinc una paga molt petita i necessito diners per menjar”, explicava Cabezas, “i en una parcel·la d’una hectàrea es pot guanyar la vida una família”.

Javier Rodas, un altre membre de l’Assemblea d’Aturats de Sant Boi, va denunciar que “les administracions no estan movent ni un dit per donar un treball digne, per la qual cosa cal buscar-se la vida i forçar que les administracions es mullin”.

La resposta de l’organització Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (Jarc)

Jarc ha reclamat que es respectin els “drets” de possessió dels propietaris i arrendataris de parcel·les del Parc Agrari del Baix Llobregat després que l’Assemblea d’Aturats de Sant Boi de Llobregat hagi iniciat una campanya d’ocupació de terres abandonades.

En un comunicat públic, Jarc lamenta la situació econòmica i social que moltes persones estan patint però remarca que la parcel·la que ha estat ocupada pels aturats forma part de l’explotació d’un productor agrari professional que paga un lloguer per ella.

“Manifestem la nostra comprensió cap a les persones que es troben en moments difícils, però també la necessitat que es respectin els legítims drets sobre la possessió de la parcel·la”, afegeix el comunicat de JARC.

L’organització agrària creu l’ocupació de la finca “no dóna resposta a les necessitats que puguin existir i ha provocat una tensió innecessària amb els productors del parc”.

Jarc aconsella que les iniciatives de cultivar parcel·les abandonades siguin plantejades davant del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat.

L’organització també critica la presència d’un membre del sindicat Unió de Pagesos en l’ocupació de la parcel·la i expressa la seva “sorpresa” perquè aquest sindicat promou un marc d’ordenació des del Consorci i, alhora, participa de l’ocupació de terres d’un productor del parc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here