El Ministeri de Medi Ambient i l’Ajuntament de la localitat baixllobregatina han signat a Madrid un contracte per incentivar la reducció de gasos d’efecte hivernacle

La directora general de l’Oficina Española del Cambio Climático (OECC), Susana Magro, i l’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, van signar aquest dimarts 28 de gener, a Madrid, un contracte que incentivarà econòmicament la creació d’una xarxa de calor amb biomassa en sis equipaments públics del sector La Muntanyeta de Sant Boi.

L’Ajuntament es planteja sustituir per biomassa el combustible de gas natural emprat en l’actualitat en aquests edificis. La sustitució es farà efectiva entre finals de 2014 i principis de 2015 mitjançant la creació d’una xarxa de generació tèrmica per als sistemes de calefacció i aigua sanitària.

El contracte es va signar aquest dimarts, 28 de gener, en el marc de l’acte de presentació dels Projectes Clima 2013, en el qual ha participat el ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete. Hi van ser presents l’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i el tinent d’alcalde de Medi Ambient i Entorn Natural, Josep Puigdengolas.

Mitjançant el contracte, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) es compromet a fer una aportació econòmica per la reducció d’emissions de diòxid de carboni que generi aquest projecte municipal fins a finals de 2017. La previsió és una reducció global de 1.120 tones d’emisions, amb una compensació de 7,10 euros per tona.

Aquestes mesures tenen com a objectiu contribuir a reduir l’emissió a l’atmosfera de gasos d’efecte hivernacle i lluitar contra el canvi climàtic.

El MAGRAMA ha reconegut l’interès del projecte de l’Ajuntament de Sant Boi seleccionant-lo per a la Convocatòria de Projectes Clima 2013. S’hi han presentat 200 projectes i se n’han triat 49. Només 4 d’aquests projectes són impulsats per administracions públiques.

Els equipaments públics que formaran part de la xarxa de calor són les escoles Amat Verdú, Antoni Tàpies i Barrufet, l’institut Joaquim Rubió i Ors, l’estadi municipal de futbol Joan Baptista Milà i el complex esportiu Baldiri Aleu.

La xarxa de calor de biomassa generarà un estalvi aproximat del 10% sobre el cost del consum. Els aparells ocuparan menys espai que els actuals i minimitzaran les molèsties per soroll. El projecte preveu aplicar mesures complementàries que milloraran l’eficiència energètica.

Josep Puigdengolas ha volgut remarcar “el compromís d’ICV-EUiA per l’economia verda, que ens permet contribuir des de Sant Boi a un canvi de model que derivi en més benestar i equitat social”. Tanmateix ha volgut incidir “en que Sant Boi és ja un referent a tot l’Estat en diferents àmbits. Ho és ja amb la consolidació de la xarxa de quatre equipaments ambientals, en educació per a la sostenibilitat, en gestió forestal, en estalvi energètic… En definitiva es tracta de demostrar que el canvi de model és possible i que les nostres propostes programàtiques són materialitzables i exportables”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here