La Comissió va aprovar dimecres al matí per unanimitat, la proposta de resolució presentada pel Grup Parlamentari Socialista

Meritxell Roigé, diputada de CiU, va valorar positivament l’acord assolit a la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya per tal de  “reclamar al Govern de l’Estat el reinici immediat de les obres de la variant de Vallirana, de manera que entrin en servei l’any 2015”.

“Considerem que la construcció de la variant de Vallirana és prioritària i cal tornar a l’execució urgent de les seves obres, que es van iniciar l’any 2004 i que estan aturades des de l’estiu de l’any 2011”, va indicar la diputada de CiU.

La proposta de resolució del PSC va ser aprovada després d’incorporar una esmena de CiU, que insta a al Govern de la Generalitat a que sol•liciti a l’Estat l’execució immediata de les obres de la variant de Vallirana per a que estigui disponible per als usuaris al 2015 i no més enllà del 2017 tal i com està previst.

L’Ajuntament de Vallirana a l’expectativa davant les darreres novetats sobre la variant

L’Ajuntament valora positivament totes les informacions i accions que s’han produït en les darreres hores amb relació a la variant, a l’espera de veure en què es concreten i de confirmar la reunió amb el secretari general d’Infraestructures Manuel Niño.

Dijous 29, el Parlament de Catalunya, des de la Comissió de Territori i Sostenibilitat i a partir de la iniciativa presentada per la diputada del PSC Eva Granados, va aprovar per unanimitat reclamar al Govern central la represa de les obres de la variant de manera immediata per acabar les obres el 2015.

En paral•lel, la premsa va publicar les declaracions de la ministra de Foment, Ana Pastor, on obria la porta a reprendre les obres aquest 2014, tot i que inicialment en els Pressupostos Generals de l’Estat per a aquest any només hi ha previst 200.000 €, quantitat que no permet iniciar les obres.

També en aquests darrers dies s’ha comprovat com s’ha fet una rectificació en les projeccions del pressupost 2014 pel que fa a la variant, on ja s’inclouen els 77 milions pendents per finalitzar l’obra fins al 2017 i no els 30 milions d’euros de l’esmena presentada pel PP. Una demanda que l’Ajuntament de Vallirana havia transmès a Dolors Montserrat, vicepresidenta 3a de la Mesa del Congrés, quan aquesta va venir a Vallirana a explicar l’esmena que el PP havia inclòs en els Pressupostos Generals de l’Estat sobre la variant.

Precisament, en la trobada amb Dolors Montserrat es va establir que el secretari general d’Infraestrutures Manuel Niño rebria una delegació de l’Ajuntament de Vallirana i de la Comissió de Treball per la Variant per explicar-los la situació exacte de la represa de les obres.

A dia d’avui, l’Ajuntament de Vallirana està pendent de poder concretar aquesta entrevista, tot i els intents que ja s’han fet per determinar una data.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here