Balsera, ha anunciat aquest dimarts que abandona el càrrec, un any i mig abans de les eleccions municipals de 2015, posant fi a nou anys al capdavant de l’alcaldia del municipi del Baix Llobregat

L’alcalde socialista de la localitat baixllobregatina de Gavà, Joaquim Balsera, que ha donat a conèixer els motius de la renúncia en una roda de premsa avui al migdia, ja va anunciar el maig del 2013 que no es presentaria a la reelecció, tot i que no va deixar clar del tot si esgotaria el mandat municipal.

En aquell moment, l’alcalde de Gavà va detallar que la seva decisió era fruit d’una reflexió personal i de la voluntat de donar una “orientació diferent” a la seva vida. Avui, ha reiterat que els seus motius son estrictament personals, i que deixa l’alcaldia “per iniciar una activitat professional en el món de l’empresa privada”, després de molts anys de servei públic en diverses administracions locals i supramunicipals.

Preguntat per la premsa assistent, Balsera ha confirmat que vol “emprendre, iniciant un servei de consultoria pròpia pel desenvolupament de les ciutats intel·ligents o ‘smart cities'”, fet que fa incompatible mantenir les seves funcions exclusives com a alcalde.

Ara, un cop es formalitzi la renúncia al proper ple municipal, el PSC de Gavà haurà d’elegir un substitut per a l’alcaldia, en què governa juntament amb ICV-EUiA. Davant les especulacions sobre el possible relleu, Balsera ha dit que “hi ha un equip de gent preparada” i no ha volgut proposar cap nom, tot i que si que ha anomenat a l’advocada de 38 anys Raquel Sánchez, primera secretària dels socialistes de Gavà i integrant del Consell Nacional del PSC, nom que ha tingut molta repercussió mediática aquests darrers mesos, com a possible substituta de Balsera. Ell s’hi ha referit dient que “seria una magnífica alcaldessa, en el cas de que el partit consideri que ha de ser ella qui prengui el relleu de l’alcaldia”.

Joaquim Balsera, que també és president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, va substituir el 2005 a Dídac Pestaña al capdavant de l’Ajuntament. A les eleccions del 2007 va ser el cap de llista del PSC i va aconseguir la majoria absoluta, que va perdre als comicis del 2011. Abans de ser alcalde de Gavà, Joaquim Balsera va ser cap d’alcaldia de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) amb Celestino Corbacho com a alcalde i de Barcelona amb Joan Clos.

Pel que fa a la presidència del Consell Comarcal, Balsera ha deixat clar responent a una pregunta de la premsa, que ha posat tots els seus càrrecs a disposició del PSC, però que si el partit considera oportú que ell acabi el mandat a la institució comarcal “donada la situació d’incertesa que en aquest moment es viu al Baix Llobregat amb la proposta de Llei de Governs Locals, que afecta directament a la integritat de la comarca”; ell continuaria desenvolupant aquesta tasca -i per tant, seguiria essent regidor de l’Ajuntament de Gavà-, però “sense dedicació exclusiva”.

Balsera ha negat que la seva marxa estigui vinculada a la investigació oberta per l’Oficina Antifrau contra el consistori. Ell mateix ha explicat que la Fiscalia Antifrau de Catalunya ha requerit informació a l’Ajuntament de Gavà, per unes línies de subvenció destinades al foment de la ocupació al municipi.

L’alcalde ha admès que “hem enviat un expedient sobre una informació que ens han demanat”, però ha defensat que les línies de subvencions del Consistori “van ser a empreses, no a persones”, responent a l’acusació feta per Esquerra Republicana de Gavà, que denuncia un suposat tracte de favor a militants, familiars i amics dels partits del govern del consistori gavanenc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here