La comissió de salut del Parlament ha aprovat amb els vots a favor de tots els partits de la cambra excepte la CUP, que s’ha abstingut, tres propostes que confirmen la voluntat d’ampliar l’hospital de Viladecans i de modernitzar-ne les instal·lacions. L’acord assolit al Parlament, s’ha basat en la moció que va aprovar el Consell Comarcal del Baix Llobregat per unanimitat, a proposta d’ERC

El Govern de la Generalitat haurà de garantir la continuïtat de l’Hospital de Viladecans com a hospital de referència per a Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat amb l’actual cartera de serveis i nivell de complexitat, a més de planificar dins el període 2015-2018 l’execució de l’ampliació de l’equipament. Així consta a la proposta de resolució aprovada avui, a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya.

La proposta obliga el Govern a garantir, a través del contracte de centre, la suficiència financera anual per a la continuïtat de la cartera de serveis actuals i el seu increment futur, així com la capacitat futura d’assolir la demanda assistencial del territori (mèdica i quirúrgica).

La Generalitat haurà d’elaborar, a més, el Pla Funcional de l’Hospital de Viladecans abans de l’estiu del 2014 i planificar dins el període 2015-2018 l’execució de l’ampliació del nou Hospital de Viladecans d’acord amb l’esmentat pla funcional per garantir l’adequada prestació de la cartera de serveis i la cobertura de les necessitats de la població de referència.

Per una altra banda, la proposta aprovada avui demana mantenir l’aliança estratègica entre l’Hospital de Viladecans dins l’ICS i la cooperació amb Bellvitge, així com informar als alcaldes de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat i a les entitats i agents implicats, dels plans director i funcional de l’hospital.

El Govern haurà de valorar també la ràtio metge-pacient de cadascun dels centres de salut dels municipis esmentats, les llistes d’espera de l’hospital, dels centres d’atenció primària i del centre d’especialitats, i dotar-los dels recursos humans facultatius i materials necessaris per cobrir les possibles deficiències dels centres indicats, en funció de les disponibilitats pressupostàries, però, en tot cas, amb una variació mai inferior a la mitjana del conjunt del sistema hospitalari català.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here