La biblioteca municipal de la localitat baixllobregatina, va acollir fa unes setmanes, la xerrada ‘Dinamització de l’Agricultura de Muntanya’, dins la qual es va presentar el projecte Banc de Terres de Torrelles, una iniciativa pionera a la comarca

Un dels actes destacables d’aquesta edició de la Festa Major de Sant Pau a Torrelles de Llobregat, a banda de les tradicionals i populars activitats com són el Concurs d’estelladors o la Baixada de Carretons, va ser la presentació del nou projecte del Banc de Terres de Torrelles, impulsat des de la regidoria de Promoció Econòmica, a la que van assistir una cinquantena de persones.

El Banc de Terres de Torrelles neix amb la pretensió de recuperar les zones de cultiu abandonades al municipi -que ronden el 60% del total- i, al mateix temps, oferir alternatives econòmiques vinculades a la producció agraria a persones i famílies en situació d’atur.

El Banc de Terres es planteja com un projecte d’àmbit comarcal i s’emmarca dins el Pla Director Muntanyes del Baix del Consell Comarcal. L’àmbit d’aquest Pla se situa en la superfície de terreny agroforestal que s’estén de forma continua entre els límits del parc natural del Garraf, els nuclis urbans del delta occidental de la vall baixa del Llobregat, i les carenes que delimiten les conques de l’Anoia de les del Llobregat.ç

Els municipis inclosos en l’àmbit del Pla director de les Muntanyes del Baix són Begues, Cervelló, Corbera de Llobregat, Gavà, La Palma de Cervelló, Pallejà, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vallirana i Viladecans (Baix Llobregat) i Olesa de Bonesvalls (Alt Penedés).

El passat Ple Municipal de Torrelles, es va aprovar el Reglament municipal del projecte Banc de Terres, que podeu consultar AQUÍ (pdf)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here