El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha instat el Ministeri de Foment a reiniciar aquest mateix any les obres de construcció de la variant de Vallirana i que es compleixin les previsions d’inversió per als pròxims anys perquè l’obra s’acabi sense més interrupcions

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha pogut constatar que en la llei de Pressupostos Generals de l’Estat de l’any 2014 aprovada per les Corts Generals, hi ha una millora relativa en la previsió d’execució de l’autovia B-24 i la variant de Vallirana davant del que recollia el projecte inicial dels pressupostos de l’Estat.

La modificació produïda es reflecteix en les dades següents:

Projecte PGE inicial            Projecte PGE Final

2014                                     0€                              200.000€

2015 (previsió)                    0€                          23’6 MEURS

2016 (previsió)          23’6 MEURS                  25’3 MEURS

2017 (previsió)          25’3 MEURS                  29’8 MEURS

 

Des de  el Consell Comarcal s’havia reclamat la modificació del projecte de pressupostos per tal d’incloure tant l’avançament del començament de l’obra al 2014, com el compliment del compromís adquirit pel secretari d’Estat d’Infraestructures, en la reunió mantinguda a Madrid amb el Consell Comarcal al mes de juliol. En aquesta reunió a la que hi van assistir els vicepresidents del Consell Comarcal, Lourdes Borrell i Jordi Milà es va acordar que un cop començada la obra, aquesta s’acabaria sense interrupcions, en tres anys. Això vol dir que hi hauria la dotació pressupostaria anual suficient, al voltant dels 25 milions.

Finalment, encara que la petició d’avançar les obres no ha estat inclosa, la modificació de la previsió d’inversió suposa una millora en les expectatives de finalització d’una obra que actualment es troba aturada des de fa 925 dies. Aquesta situació provoca greus perjudicis en la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Vallirana i sobre la mobilitat de les poblacions de l’entorn i també sobre l’activitat econòmica.

L’Ajuntament de Vallirana, el Consell Comarcal i la resta de municipis afectats han reclamat des de fa anys a l’administració de l’Estat, responsable d’aquesta obra, els esforços necessaris per donar continuïtat al projecte.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat reitera un cop més la petició de que les obres es reiniciïn durant aquest any 2014 i que es compleixin les previsions d’inversió per als anys 2015, 2016 i 2017 per tal que l’obra pugui acabar-se sense noves interrupcions, eliminant així els perjudicis que actualment suporten les poblacions d’aquell entorn.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here