L’obra més actual del pintor del Baix Llobregat, Jaume Muxart, al Centre d’Art de Sant Boi fins al 29 de març

El Centre d’Art Can Castells acull del 13 de febrer al 29 de març l’exposició Estètica de les papallones, una selecció de 170 peces de les 230 que l’artista Jaume Muxart (Martorell, 1922) ha dedicat a la natura. Muxart és un dels grans mestres de la pintura contemporània catalana.

La mostra completa va inaugurar l’Espai Muxart de Martorell l’any 2011 i té com a característica destacada que els quadres es disposen a la paret tot seguint la trajectòria del vol de les papallones. Aquest efecte estètic innovador completa de manera molt especial l’exposició. L’artista utilitza la papallona com un símbol que ha fascinat moltes cultures, posseidor d’un fort magnetisme visual i font d’inspiració creativa.

Un dels grans pintors catalans

Membre del Grup Taüll, creat a Barcelona al 1954 amb Aleu, Guinovart, Tàpies, Cuixart, Tharrats i Mercadé, Muxart aconsegueix endinsar-nos en la seva obra, apassionant i plena de força. Els seus quadres han viatjat per tot el món i han estat reconeguts al costat d’artistes com Joan Ponç i Eduardo Chillida. Amb més de 90 anys, Jaume Muxart continua essent un referent de les arts plàstiques del país.

Exposició: Estètica de les papallones de Jaume Muxart

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here