L’empresa Sita Spe Ibérica, amb seu a Martorell, era una de les 14 preseleccionades per l’Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ) per fer-se càrrec de la destrucció, però finalment l’organisme de l’ONU s’ha decantat per una empresa finlandesa i una altra dels Estats Units.  L’Ajuntament de la localitat, sempre es va mostrar contrari a que l’arsenal químic sirià es traslladés a Martorell

Filial del grup francès Suez, Sita Ibérica era l’única societat catalana i estatal entre la llista de les 40 aspirants inicials, i va passar la segona selecció, quedant entre les 14 primeres. La notícia, però, no va ser ben rebuda per la localitat de Martorell.

En un comunicat, l’Ajuntament de Martorell es mostrava “totalment en contra de que les substàncies químiques sirianes siguin traslladades al municipi” i criticava que “l’empresa SITA Ibérica, filial del grup francès Suez, no va informar en cap moment de la seva decisió de presentar-se al concurs obert per l’OPAQ de convocatòria de propostes per al transport, tractament i disposició de residus perillosos i no perillosos orgànics i productes químics inorgànics, efluents i materials relacionats”.

La preocupació de la localitat baixllobregatina, va arribar també al Parlament de Catalunya. El grup parlamentari d’ICV-EUiA va presentar fa unes setmanes, una Proposta de Resolució demanant que el Parlament expressés la seva més rotunda oposició a que Martorell o qualsevol altre municipi de Catalunya acollís activitats relacionades amb la destrucció de l’arsenal químic de Síria i a que cap empresa amb seu a Catalunya optés a la “convocatòria de propostes per al transport, tractament i disposició de residus perillosos i no perillosos orgànics i productes químics, efluents i materials relacionats” de l’Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ).

Finalment, però,  l’Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ), ha fet públic un comunicat en el que s’explica que l’organisme de l’ONU ha optat per l’empresa Ekokem OY AB, de Finlàndia, i per Veolia Environmental Services Technical Solutions, dels EUA.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here