La jornada, sota el títol “No amb el meu mòbil: cap a una tecnologia responsable”, tractarà sobre la problemàtica del coltan: mòbils high tech, vides low cost . Es realitzarà el  proper 20 de febrer, de 10 a 12.30, al Campus del Baix Llobregat de la UPC, a la sala d’actes de l’EETAC

La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Castelldefels, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Associació de Solidaritat Castelldefels-Casando, amb la col.laboració també de l’ONG Telecos Sense Fronteres.

L’objectiu de la jornada és denunciar les conseqüències socials i ecològiques associades a l’obtenció del coltan, element imprescindible per el funcionament de diversos aparells electrònics, entre ells els telèfons mòbils.

Es farà un passi del documental: “Blood in the Mobile” (2010), del director de cinema danès Frank Piasecki Poulsen, on es denuncia la situació de la mineria il.legal per l’obtenció de minerals per a la indústria de componenets electrònics al nord de la província de Kivu, al Congo.

Posteriorment s’iniciarà un debat sobre aquest documental.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here