Les 77 persones afectades per l’ERO a les plantes catalanes, podrien marxar amb prejubilacions. L’empresa Cobega, única envasadora i distribuïdora de Coca-Cola a Espanya, té la seva seu corporativa a Esplugues, on hi treballen 250 persones i on continúen les mobilitzacions

Coca-Cola ha modificat les condicions que oferia a les persones afectades per l’ERO que suposarà el tancament de quatre plantes a l’Estat. Amb l’objectiu d’aconseguir baixes voluntàries i prejubilacions ara ofereix 45 dies d’indemnització per any treballat amb un topall de 42 mensualitats, i baixa l’edat de prejubilació als 56 anys per ampliar la massa de plantilla que s’hi pot acollir.

Les 77 persones afectades per l’ERO a les plantes catalanes, per exemple, podrien ser substituïdes ara per 77 prejubilacions.

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya denuncia la il·legalitat d’aquest ERO i vol que se’n declari la nul·litat. La denúncia es va interposar davant la Direcció General d’Ocupació i la Inspecció de Treball, després d’intentar sense èxit la retirada de l’ERO per la via de la negociació.

Per al sindicat, no té sentit ni justificació tancar plantes i acomiadar milers de treballadors i treballadores a COBEGA-Coca-Cola, quan la companyia ha obtingut uns beneficis de 800 milions d’euros i una facturació de 3.000 millons.

Les negociacions entre direcció i treballadors s’allargaran fins al 21 de febrer, termini màxim per arribar a un acord. Fonts sindicals celebren la suavització de les condicions però veuen marge per a la millora.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here