La Generalitat ha fet públic que les obres per a construir la tercera escola de primària d’Abrera començaran el quart trimestre d’enguany i es preveu que ja pugui entrar en funcionament pel curs 2015-2016. El desembre la Generalitat va aprovar encarregar a Infraestructures.cat l’execució de la construcció de l’escola amb una dotació de gairebé 4 milions d’euros. Actualment aquesta escola ja funciona de manera provisional a mòduls ubicats al pati de l’escola Ernest Lluch

Amb aquest anunci es dóna resposta a la necessitat de dotar Abrera d’una tercera escola. Per aconseguir-ho ha estat necessària una intensa activitat reivindicativa tant des de l’Ajuntament d’Abrera, com des de l’AMPA de l’Escola i l’equip directiu, amb nombrosos actes reivindicatius i reunions de l’Ajuntament d’Abrera amb la Generalitat de Catalunya per aconseguir la seva construcció urgent.

Al juny, el Parlament de Catalunya ja va aprovar una proposta de resolució que instava el govern de la Generalitat a posar en marxa de forma urgent i prioritària els tràmits per a iniciar, l’any 2014, la construcció de l’escola Abrera. Una proposta que va ser aprovada per unanimitat per la Comissió d’Educació. Aquest compromís ha estat inclòs als Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 2014.

L’escola Abrera (ubicada al barri de Can Morral, entre el carrer Esparreguera i la travessera de Can Morral) està projectada inicialment per a una línia d’ensenyament d’infantil i primària amb capacitat per a 225 alumnes des de P3 fins a 6è curs, i amb possibilitat d’ampliació.

Les places ofertes de la nova escola Abrera se sumen a les de l’escola Platón i Sartí (la primera escola que es va construir al municipi reformada i ampliada l’any passat) amb tres línies i 675 alumnes,  i a les de l’escola Ernest Lluch (construïda l’any 2006) de dues línies i 450 alumnes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here