El Ple de Martorell de dilluns, corresponent al ordinari del mes de febrer, va ser suspès per l’alcalde “davant la impossibilitat de celebrar-lo amb normalitat” segons informa l’ajuntament. La PAH del Baix Llobregat Nord, que era a la sessió per donar suport a l’aprovació de la moció per sancionar pisos permanentment buits d’entitats financeres i altres grans empreses, explica en un comunicat que “van defensar el dret democràtic de la ciutadania d’assistir al Ple”

El Ple municipal d’aquest dilluns es va haver de suspendre abans d’hora per les queixes de membres de l’Esplai Guspira i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).  Segons el consistori, “després de dues advertències per intentar continuar-ne el desenvolupament, l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve, es va veure obligat a suspendre la sessió davant la impossibilitat de celebrar-lo amb normalitat”.

Activistes de la PAH BLLN van assistir al Ple perquè durant la sessió s’havia de presentar i debatre la moció per sancionar pisos permanentment buits d’entitats financeres i altres grans empreses. Tot just abans que es presentés la moció, un grup de ciutadans i ciutadanes de Martorell van irrompre al saló de plens reivindicant un nou institut i que aquest no s’emplaci on actualment s’ubica l’Esplai Guspira. El públic assistent, dins i fora de la sala, ja eren prop de 200 persones.

Des del passadís, els i les manifestants reivindicaven el dret a poder ser a dins de la sala, per a poder escoltar als representants polítics de Martorell al Ple, però la sala era plena i no s’havia habilitat ni una sala adjacent, ni megafonía per a facilitar el seguiment del Ple a les persones que eren fora.

Aquest no és un fet aillat a Martorell. La sindicatura de greuges ja va alertar de que s’havia de garantir el dret de la ciutadania a ser al Ple, i  l’Art.18a del Reglament de Participació Ciutadana de Martorell diu: “Les sessions del Ple i les dels Consells Rectors dels Patronats Municipals (o òrgans de govern superior d’aquests) seran públiques. Es procurarà que les sessions es desenvolupin en condicions suficients d’espai i amb les retransmissions audio-visuals o megafòniques necessàries per garantir la publicitat de les deliberacions i les votacions”.

Davant dels fets, en un comunicat, la PAH BLLN informa que va ser al veure que la gent reivindicava tenir accés al Ple municipal, “que es va decidir de forma espontània el recolzament a aquesta petició de poder assistir tots i totes al Ple, ja que considerem que és un dret democràtic que la ciutadania ha de tenir ja que l’Ajuntament és la casa del poble. En aquest punt va ser quan la PAH va decidir donar recolzament els veïns i veïnes i sumar-se a la protesta. Mai abans”.

En el comunicat, la PAH BLLN també parla sobre la notícia publicada al web de l’Ajuntament de Martorell amb data de 18 de febrer. “Volem manifestar que certes informacions que es poden extreure del text són incertes i poc ajustades a la realitat. A més, lamentem que des del Departament de Premsa de l’Ajuntament, ningú s’hagi posat en contacte amb nosaltres per contrastar aquesta notícia que nosaltres valorem d’esbiaixada”.

Finalment, en relació amb la moció que la PAH portava al Ple, el comunicat conclou dient que “no entendríem que, per aquest incident de dilluns, que s’hagués pogut evitar habilitant una sala adequada per a tots els assistents, no s’aprovés com a forma de “càstig”. Rebutjar aquesta moció només perjudicaria els interessos dels veïns i les veïnes de Martorell i permetria que els bancs continuessin especulant amb l’habitatge buit”.

El regidor de Règim interior de Martorell, Josep Casasayas, va manifestar en nom del govern municipal que “cal respectar l’exercici de les funcions  democràtiques dels representants electes del municipi de Martorell. En cap cas, estem en contra de les opinions discrepants i de la seva manifestació lliure, però el que no podem permetre és impedir la celebració del ple”.

El portaveu va reiterar que “el compromís de diàleg, participació i treball conjunt” amb l’entitat que ja va formular l’Ajuntament de Martorell als representants de l’Esplai Guspira la setmana passada “es mantindrà, però caldrà fer-ho amb respecte i cercant el clima adequat”.

El conflicte amb l’Esplai Guspira

SALVEM L’ESCOLA PÚBLICA VICENTE ALEIXANDRE es va oposar a la proposta feta des del Departament d’Educació de la Generalitat i concretament des de Planificació Territorial, de fer un pla de Transformació Progressiva on l’escola Vicente Aleixandre de primària aniria desapareixent poc a poc i on s’anirien obrint cursos i línies d’ESO, a causa de necessitats producte de la demografia.

Finalment, el consistori martorellenc i el departament d’Ensenyament de la Generalitat van decidir allotjar el nou Institut d’Ensenyament Secundari Obligatori a l’antiga Escola Montserrat, a partir del curs 2014-15. Però l’espai d’aquesta escola l’ocupa ara l’Esplai Guspira, que es va assebentar de retruc de la decisió del consistori, de que hauria d’abandonar l’Escola Montserrat per una altra ubicació, sense que ningú ho hagués consensuat amb l’Esplai.

Per contra, fonts de l’Ajuntament asseguren que representants del consistori ja van comunicar a la reunió mantinguda  amb representants de l’Esplai Guspira, que el trasllat de les activitats de l’esplai a altres equipaments municipals garantirà que es millorin les condicions dels espais que fan servir en l’actualitat i que les famílies dels usuaris en surtin beneficiades. Però l’Esplai Guspira, continua defensant que es veu obligat per decisions municipals improvisades a plantejar-se un trasllat sense garanties i sense la informació i el consens necessaris.

 

 Font Imatge: Ajuntament de Martorell

 

7 COMENTARIS

  1. […] El Ple de Martorell corresponent al ordinari del mes de febrer, va ser suspès per l’alcalde “davant la impossibilitat de celebrar-lo amb normalitat” segons fonts de l’ajuntament. La PAH del Baix Llobregat Nord, que era a la sessió per donar suport a l’aprovació de la moció per sancionar pisos permanentment buits d’entitats financeres i altres grans empreses, va explicar aleshores en un comunicat que “van defensar el dret democràtic de la ciutadania d’assistir al Ple”. Més informació […]

  2. Estamos hablando de escuela secundaria obligatoria no de clases de perfeccionamiento de ingles por favor nuestros hijos se meceren RESPETO

  3. Hay muchas opciones también se podría usar la biblioteca antigua tiene clases biblioteca etc

  4. Si hay dinero que se si invierta en los jóvenes estudiantes o jugaremos todos al futbol

  5. En cualquier publicación de ensenyament salen los derechos de los alumnos solo hay que ojearlos

  6. Me parece indignante como madre de un alumno del si martorell que OS parezca mas importante unas clases de ingles por mucho que OS de dinero a acondicionar el espacio en el que están para que se queden ahí y sin embargo si haya dinero para dos campos de Futbol siete y una biblioteca nueva con parking; que pasa si los niños no tienen sitio para estudiar para que quieren una biblioteca nueva…invierte el dinero en los niños que son el futuro de martorell y eso significa en que todos estén en las mismas condiciones a la hora de estudiar lo dice ensenyament

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here