La manifestació arrencarà dissabte al matí a Castelldefels i recorrerà 116 quilòmetres arreu del Baix Llobregat, fins acabar, dijous a la tarda, en un acte de protesta davant el Parlament de Catalunya. Ahir a la tarda es va fer la presentació oficial de la Marxa a Cornellà, amb representació dels diversos municipis del Baix Llobregat que hi participaran, sindicats i organitzacions que hi donen suport

Poques hores queden ja perquè es doni el tret de sortida de la segona Marxa contra l’atur i la precarietat del Baix Llobregat. La protesta, convocada per segon any consecutiu per la Coordinadora d’Associacions de Persones Aturades a la comarca, amb el suport d’una vintena d’entitats, sindicats i partits polítics; arrencarà dissabte des de Castelldefels. Aproximadament a les 9h s’iniciarà la concentració davant l’Ajuntament de la localitat, i es calcula que la marxa arrenqui a les 10h, després d’haver recolzat també una mobilització contra la reforma de la Llei de l’Avortament del Ministre Gallardón, convocada per l’associació feminista Dones amb Iniciativa.

La Marxa, acabarà sis dies més tard, el dijous 27 de febrer, amb una protesta a les sis de la tarda davant el Parlament de Catalunya, on està previst que una representació de les persones aturades, entreguin una carta amb les seves reivindicacions als grups parlamentaris. La marxa recorrerà a peu 116 quilòmetres d’entre divuit municipis del Baix Llobregat, per reivindicar una ocupació de qualitat.

Així doncs, del 22 al 27 de febrer, milers de treballadors i treballadores, i ciutadania de la nostra comarca, estan convocats per caminar, reunir-se, i lluitar contra l’atur i la precarietat en aquesta Marxa, a la que UGT i CCOO del Baix Llobregat donen suport i a la que ja han anunciat que participaran activament.

El manifest de la marxa critica les polítiques “antisocials” dels governs central i català i recorda que hi ha gairebé sis milions de persones descocupades, el 70% de les quals no cobra cap prestació. La coordinadora reclama que es portin a terme polítiques de foment de l’ocupació, que s’estableixi una renda garantida de ciutadania i que es prenguin mesures contra la pobresa energètica.

La comarca, amb un 16,4% d’atur registrat i més de 70.000 persones sense feina, està essent afectada per una crisi que, expliquen els sindicats “no hem creat les persones treballadores i de la qual encara no veiem sortida. Els afectats i afectades som tots i totes però sobretot els companys i companyes que no poden treballar encara que volen. Precarietat, pobresa, fragilitat social són elements claus de la crisi i de l’atac neoliberal a l’estat del Benestar, no podem restar quiets; contra l’atur i la crisi, no ens aturarem. El sindicalisme de classe com a eina útil pels treballadors i treballadores és suma a la reivindicació participant-hi i cridant a totes les persones afiliades als dos sindicats a la Marxa. Som gent treballadora i volem un Baix Llobregat amb cohesió social, sense precarietat i amb ocupació de qualitat. És l’hora de marxar!”

La Marxa passarà per les poblacions baixllobregatines de Castelldefels, Gavà, Viladecans, El Prat, Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Sant Andreu de la Barca, Martorell, Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Molins de Rei, Sant Feliu, Esplugues, Cornellà i Sant Joan Despí. Aquí podeu consultar el recorregut complert i els horaris.

Durant la presentació d’ahir es va explicar que la Marxa es reunirá amb diputats i diputades del Baix Llobregat en la seva arribada al Parlament, per a demanar-los la signatura d’un Manifest que els comprometi amb les reivindicacions de la Marxa. Entre elles, van destacar la lluita per l’aprovació de la Iniciativa Legislativa Popular de la Renda Garantida de Ciutadania, que ja ha recollit més de 120.000 signatures.

Després de la presentació, es va iniciar un torn obert de paraules per a les entitats que donen suport a la Marxa -van intervenir membres de la PAH del Baix Llobregat Nord i de CCOO-, així com per les diferents assemblees de persones aturades de les localitats per on passarà la Marxa, que van explicar quines activitats durien a terme.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here