El passat 18 de febrer, es va presentar a la biblioteca Sant Ildefons el llibre “El último invierno”, del periodista i escriptor baixllobregatí Raúl Montilla. Aquesta obra ha obtingut el primer premi del Certamen Internacional de Novela Histórica Ciudad de Úbeda

El seu argument s’inicia el 24 de gener de 1939, quan l’exèrcit nacional és a punt d’entrar a la ciutat de Barcelona. Alguns soldats fugen en desbandada, hi ha ciutadans que carreguen tot el que poden i uns altres esperen als franquistes cansats de tres anys de guerra.

En aquesta lenta agonia i en els primers dies del règim franquista transcorre la novel·la, publicada per Roca Editorial, i ambientada tant a Barcelona com en diverses ciutats del Baix Llobregat.

Raúl Montilla fa més de deu anys que és corresponsal a la comarca del diari La Vanguardia, a més d’haver col·laborat prèviament en altres mitjans de comunicació escrits i audiovisuals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here