El volum de persones usuàries a la línia Llobregat-Anoia de FGC, l’anomenat Metro del Baix Llobregat, es va quadruplicar ahir respecte un dia habitual. Per donar resposta a l’increment de demanda generat durant els quatre dies que dura el congrés de mòbils MWC, Ferrocarrils va dissenyar un operatiu especial de reforç per millorar la mobilitat de congressistes i clientela habitual del Metro del Baix Llobregat

El trajecte que uneix Plaça Espanya amb Europa Fira al recinte de Gran Via va rebre en la primera jornada del Mobile World Congress (MWC) més de 40.000 usuaris, segons FGC. La xifra suposa un 12% més que la registrada el primer dia del congrés del 2013, i respon a l’augment de congressistes però també al reforç en freqüències i número de combois que FGC ha posat en marxa coincidint amb el congrés amb l’objectiu de transportar 8.000 passatgers l’hora.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha viatjat aquest matí des de Plaça Espanya fins a Europa Fira per comprovar l’operatiu de reforç del servei.

El Metro del Baix Llobregat uneix els dos punts neuràlgics del congrés d’enguany amb només tres parades i sis minuts de trajecte. Com en edicions anteriors son molts els i les congressistes que escullen FGC per fer el trajecte d’anada i tornada entre les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils.

Operatiu de reforç  

FGC va dissenyar un operatiu de reforç enfocat a donar el millor servei possible per facilitar la mobilitat dels i les congressistes i de la clientela habituals de la línia Llobregat-Anoia. Tenint en compte les previsions d’assistència de congressistes fetes per Fira de Barcelona i GSMA, amb l’operatiu de reforç s’intenta donar servei als màxims clientela possible garantint en tot moment la seguretat i confort de les persones usuàries.

L’objectiu fixat és el transport de 8.000 persones/hora. Aquest dispositiu especial consisteix principalment en incrementar les circulacions de trens, doblar la capacitat dels combois, passant dels 3 als 6 cotxes, redissenyar els vestíbuls de les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira per absorbir aquesta demanda i reforçar l’atenció a la clientela amb més personal, senyalització i megafonia específica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here