El certamen s’enmarcava en la 17a Fira-Festa de la botifarra dolça organitzada aquest cap de setmana per l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar i amb prop de 10.000 visitants. La guanyadora, una ratafia elaborada a Esparreguera -única participant baixllobregatina del certamen-, va ser escollida la millor de les vuit participants a aquest nou concurs, que espera consolidar-se

“Avi Guillem” d’Esparreguera, ha estat la guanyadora de la medalla d’or del primer concurs de ratafia de marca de Catalunya. El certamen va aplegar ratafies d’arreu del país i es va celebrar en el marc de la 17a Fira-Festa de la botifarra dolça organitzada per l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar, esdeveniment que enguany va batre tots els rècords d’assistència amb prop de 10.000 persones.
Detalls de la guanyadora
Elaborada seguint el procés de maceració de les millors nous tendres del Palau d’Anglesola i diferents plantes aromàtiques, amb tècniques de la més pura tradició artesanal, i envellida en bótes de roure, la Ratafia de l’Avi Guillem és valorada com una ratafia exquisida amant dels millors paladars.
A banda de la ratafia més clàssica, el productor Ratafies de l’Avi Guillem també elabora la Crema de Ratafia (afegint a la ratafia llet i sucre) i el Bombó de Ratafia (amb cacau).
A la recerca de la millor ratafia comercial
Al primer concurs de ratafia de marca de Catalunya, convocat per la confraria gastronòmica dels naps ratafins de Salitja i celebrat el passat diumenge 23 de febrer, s’hi havien presentat vuit productors d’arreu de Catalunya: Ratafia de l’Àvia (Arenys de Munt), Ratafia Volcànica (Vilobí d’Onyar), Ratafia Pau Claris (Barcelona), Ratafia Bosch (Sant Quirze de Besora), Ratafia dels Raiers (La Pobla de Segur), Ratafia Terrània (Girona) i Ratafia Farré Garriga (Caldes de Malavella) i l’esmentada guanyadora, Ratafia de l’Avi Guillem (Esparreguera).

2 COMENTARIS

  1. La millor ratafia de Catalunya, molt bona notícia. A Barcelona on es pot trobar?

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here