Encara passarà per diverses localitats de la comarca, com la capital del Baix Llobregat on se l’espera pels volts de la una, per finalitzar demà davant el Parlament de Catalunya aproximadament a les 18h

La marxa comarcal compta amb el suport d’una vintena d’entitats, sindicats i partits polítics -la majoria dels quals formen part del Fòrum Social del Baix Llobregat, que ha donat suport explícit a la Marxa-; i acabarà recorrent un total de 116 quilòmetres a peu per diverses localitats de la comarca fins demà, dijous 27 de febrer, quan finalitzarà el seu recorregut davant el Parlament de Catalunya, on tenen previst lliurar una carta amb les seves reivindicacions als grups parlamentaris.

El Prat

Lluís Tejedor parlant amb un membre de la Marxa contra l'Atur, en la seva arribada a El Prat
Lluís Tejedor parlant amb un membre de la Marxa contra l’Atur, en la seva arribada a El Prat

La segona Marxa contra l’atur, organitzada per la Coordinadora d’Aturats i Aturades del Baix Llobregat, va començar el passat cap de setmana a Castelldefels, al delta del Llobregat, i va fer una parada al Prat -després d’haver passat per Gavà i Viladecans-; on s’hi van sumar l’assemblea de persones sense feina del municipi, sindicats i formacions polítiques.

La plaça de la Vila del Prat va ser l’escenari de la lectura d’un manifest que va reclamar inversions públiques per a la creació de nous llocs de feina i frenar l’alt índex de desocupació, que a la comarca supera el 16%.

La Marxa va ser rebuda per l’Alcalde del Prat, Lluís Tejedor, acompanyat d’altres forçes polítiques de la ciutat.

Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç dels Horts va ser la segona escala, diumenge passat, de la Marxa contra l’atur i la precarietat del Baix Llobregat, provinent de Sant Boi. Al migdia, uns 90 manifestants van arribar a l’Ajuntament, on es va lliurar el manifest a les autoritats. Un manifest acordat per la Coordinadora d’aturats i aturades del Baix Llobregat on es critiquen les polítiques preses pels governs i es fa una crida a “unir forces i combatre per una societat millor” amb unes polítiques “orientades al benestar de les persones”.

L'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, dedicant unes paraules als manifestants
L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, dedicant unes paraules als manifestants

Tot seguit es va celebrar una paellada popular al Poliesportiu Municipal Sant Josep i la jornada va acabar al Molí dels Frares on l’alcalde, Oriol Junqueras, va dedicar unes paraules als assistents, que van omplir l’auditori de l’edifici.

A més, els actes organitzats al Molí dels Frares per l’Assemblea d’Aturats de Sant Vicenç dels Horts van comptar amb les intervencions de María Bueno, responsable de relacions internacionals del Sindicat Andalús de Treballadors; Manuel Cañada, membre de Campamentos por la Dignidad, i Luís Blanco, de Intersidical Alternativa de Catalunya. Durant la tarda també es va celebrar una taula rodona on diversos agents polítics i socials van intercanviar opinions per tal d’oferir possibles solucions a l’atur.Els assistents van poder presenciar el debat en el que hi van participar Joan Tardà, diputat d’ERC; Eva Granados, diputada del PSC; Josep Vendrell, diputat d’ICV; Lorena Vicioso, diputada d’EUiA; Àlex Maymó, regidor de la CUP a Molins de Rei; Toni Mora, secretari general de CCOO del Baix Llobregat; Xavier Juanto, secretari general d’UGT del Baix Llobregat i Ferran Aguilló, expert en cooperativisme. Tots els participants van coincidir en la importància de la solidaritat i la col·laboració per tal de fer front a la crisi.

Martorell

Lliurament per part de la Marxa del el manifest per a una ocupació digne a l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve
Lliurament per part de la Marxa del el manifest per a una ocupació digne a l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve

La marxa va arribar aquest dilluns a Martorell on van lliurar el manifest a l’alcalde, Salvador Esteve, qui va rebre’ls per escoltar les seves propostes. Els manifestants van passar la nit a Martorell i l’endemà van visitar les instal·lacions de SEAT.

Alejandro Faus, membre de la coordinadora, va criticar “les polítiques antisocials dels governs central i català” i va recordar que “hi ha gairebé sis milions d’aturats, el 70 per cent dels quals no cobra cap prestació”.

La coordinadora va reclamar que “es duguin a terme polítiques de foment de l’ocupació, que s’estableixi una renda garantida de ciutadania i que es prenguin mesures contra la pobresa energètica”. També van reivindicar “la defensa dels drets socials i laborals, de la sanitat i de l’educació”.

Abrera (imatge titular)

La segona Marxa contra l’atur, organitzada per la coordinadora d’Aturats i Aturades del Baix Llobregat, va passar aquest dimarts per Abrera, on es van reunir amb l’alcaldessa, Maria Soler, i la regidora d’Acció Social, Cristina Bigordà; que els van donar el seu suport a les reivindicacions.

Els participants de la marxa van fer assemblea informativa a la plaça de Rafael Casanovas on s’hi van sumar un grup de veïns, representants municipals i membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca al municipi. Els participants van reclamar que es duguin a terme polítiques de foment de l’ocupació, que s’estableixi una renda mínima garantida de ciutadania i que es prenguin mesures contra la pobresa energètica. També van reivindicar la defensa dels drets socials i laborals tot recordant l’alt índex de desocupació que a la comarca supera el 16%.

Al final de la reunió, els convocants van agraïr el suport institucional que van tenir de part del consistori abrerenc, i van lliurat a l’alcadessa “el manifest per a una ocupació digna”.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here