A la sessió plenària d’avui dijous 27 de febrer, es farà el primer pas cap a la modificació puntual d’un pla especial que prohibeixi l’obertura d’aquest tipus de locals de salons recreatius i de jocs, a la localitat baixllobregatina; segons informa l’Ajuntament

El Govern municipal traslladarà al Ple d’avui la suspensió de la concessió de llicències d’instal·lació de salons recreatius, salons de jocs i anàlegs, així com d’ampliació d’activitats i usos dels ja existents a la pràctica totalitat del terme municipal. Durant el termini d’un any en què serà vigent aquesta suspensió, l’Ajuntament  redactarà un instrument urbanístic o normatiu que permeti prohibir aquest tipus d’establiments, com ara una modificació puntual i/o un Pla Especial.

El govern municipal ja va fer pública la seva intenció de fer servir els instruments necessaris per paralitzar la instal·lació de salons de jocs a la ciutat en un informe en què mostrava el seu desacord amb la instal·lació d’un negoci d’aquest tipus a la Rambla. Finament, la pressió política, veïnal i associativa, van ser determinants perquè la Direcció General de Tributs i Jocs de la Generalitat decidís denegar-ne l’autorització.

Especialment contundents van ser les critiques del grup municipal d’ERC-Els Verds-Independents per Gavà, que volien que el debat sobre la suspensió de les llicències es dugués a terme al passat Ple del mes de gener.

Per tal que no es torni a produir aquesta situació, el Govern municipal vol estudiar tots els instruments que tingui a l’abast i suspendre, per sempre, l’atorgament de llicències a aquests establiments en considerar que repercuteixen negativament sobre el medi social i urbà i concretament sobre els infants i joves. Des de l’Ajuntament també s’argumenta aquesta decisió en la gran capacitat addictiva del joc i de les màquines escurabutxaques.

 

Font imatge: Ajuntament de Gavà

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here