Ciments Molins guanya poc més de 10 milions el 2013, un 77% menys que l’exercici anterior, pel refredament internacional. Per la seva banda, amb una situació que el seu president considera “satisfactòria, donat el contxetx de crisi”, el grup Damm guanya 70 milions el 2013, un 14% menys que l’exercici anterior, tot i l’impacte de Pescanova

Ciments Molins (Sant Vicenç dels Horts)

Ciments Molins ha obtingut un benefici net consolidat de 10,1 milions d’euros, cosa que suposa un 77% menys que el resultat registrat el 2012, segons ha comunicat la companyia.

El deteriorament del benefici s’explica per una menor aportació del negoci internacional com a conseqüència d’un refredament del clima econòmic i a què el perímetre d’aquest 2013 no és comparable ni homogeni amb els resultats del 2012 que van tenir unes aportacions atípiques per la venda de la participació de Ciments Artigas.

L’Ebitda (beneficis abans d’impostos, amortitzacions i interessos) consolidat ha estat de 158 milions, un 18,3% menys, i el volum d’inversió ha arribat fins el 70 milions, un 75% més que el 2012.

Grup Damm (El Prat)

Les vendes de Damm han arribat fins els 909 milions d’euros durant el 2013, cosa que suposa l’1% més que el 2012.

El benefici net s’ha situat en poc més de 70 milions d’euros, amb una reducció del 14,4%, un resultat que s’ha vist llastat per la situació d’insolvència que ha arrossegat durant l’exercici Pescanova que ha obligat a fer provisions no recurrents per neutralitzar el deteriorament de la valoració de la inversió que el grup té en aquesta societat i que arriba al 6,2% del capital. Les inversions han sumat 70 milions, un 14,4% menys que el 2012.

El grup presidit per Demetrio Carceller qualifica de ”satisfactoris” els resultats perquè s’han aconseguit en un context econòmic ”difícil”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here