El fenomen s’intensificarà i s’estendrà a partir de les 19 hores, amb vista a la nit i matinada, i aquest dimarts continuarà, i entre les comarques més afectades s’hi troba el Baix Llobregat. Segons el SMC, existeix una probabilitat alta de més del 70% de patir ratxes de vents superiors als 25 m/s (90 km/h) entre les 19 hores d’avui, 3 de març, i les 1 h de demà, 4 de març

(EUROPA PRESS) – Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dilluns l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per la previsió que bufin forts vents a Catalunya a partir del migdia, que afectaran sobretot el prelitoral de Barcelona i Tarragona.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s’espera l’entrada de forts vents de component nord i oest, que poden superar el llindar dels 90 quilòmetres per hora.

Així, aquest episodi afectarà el prelitoral de Barcelona i Tarragona, les comarques interiors de Terres de l’Ebre, tot i que les ratxes més forts es donaran a les cotes més altes, també en el cas de les comarques del Pirineu, i queda fora d’aquesta previsió la província de Girona.

El fenomen s’intensificarà i s’estendrà a partir de les 19 hores, amb vista a la nit i matinada, i aquest dimarts continuarà, i les comarques més afectades seran: Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia (Barcelona), Conca de Barberà, Alt Camp, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta (Tarragona), sobretot en cotes altes.

El matí d’aquest dilluns les ratxes màximes s’han registrat a Vila-rodona (91 km/h), Font-rubí (84 km/h), Tarragona (81 km/h), Alguaire (77 km/h), El Montmell (69 km/h) i els Hostalets de Pierola (68 km/h).

Protecció Civil aconsella extremar les precaucions on bufi molt fort, al carrer i al conduir, i precisament en dates de celebració de Carnaval, quan pot haver-hi elements ornamentals penjats a façanes, fanals o arbres, assegurar-se que estan ben subjectes.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here