Més de 200 persones van asistir ahir a Cornellà, a la xerrada sobre la protesta ciutadana que tindrà lloc el pròxim 22 de març a Madrid. Amb el Patronat de la ciutat a vessar i sota la consigna de pa, treball i sostre per a tothom; Mariano López, membre de l’Assemblea d’Aturats del Baix, el portaveu del SAT, Diego Cañamero i l’advocat del Col·lectiu Ronda, Vidal Aragonés, van exposar la necessitat d’implicar-se a la lluita per defensar els drets socials de tots i totes

L’acte va començar a les 19:30 hores amb un sèrie de breus intervencions de ciutadans de Cornellà que formen part d’organitzacions reivindicatives, com l’Assemblea de Joves, la Plataforma Stop Pujades o la PAH. Tot seguit, un treballador de Panrico va explicar la vaga de la plantilla de l’empresa d’alimentació a la fàbrica de Santa Perpètua, que ja dura més de quatre mesos. De la mateixa forma, un membre de la Marxa de la Dignitat va remarcar la importància de la manifestació del 22 de març.

Mariano López va iniciar el seu parlament destacant la lluita i la feina diària de la Coordinadora d’Aturats i Aturades del Baix Llobregat. “Después de la marxa les dijimos a los alcaldes de los municipios de la comarca que si en su localidad habia alguna persona que no tenga alimento o que se le corte la luz o el agua, ahí nos tendría. Pero no nos tendrán con una carta, nos tendrán ocupando los ayuntamientos”. Així va acabar López la seva intervenció entre aplaudiments del públic.

A continuació, Vidal Aragonés va començar recordant els assasinats d’obrers de Vitoria l’any 1976. Seguidament l’advocat va fer un repàs a les mesures antisocials de l’actual Govern del Partit Popular i va recordar les lluites històriques del moviment obrer: “En quatre anys hem perdut drets que van costar 40 anys aconseguir”.

Per tancar la xerrada, Diego Cañamero, en un parlament carregat d’emoció i de sentiment, va destacar la necessitat de participar a les protestes ciutadanes que reivindiquen millores socials. Així mateix, el portaveu del SAT va fer una crida la unió de l’esquerra i a l’organització horitzontal del poble. Cañamero va finalitzar la seva intervenció amb una frase encoratjadora que va posar a tots els assistents dempeus: “Podemos ser pobres y no tener trabajo; nos pueden segar el futuro. Pero lo que nos nos robarán es la dignidad”.

 

Font: http://acontracorriente.info/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here