Han estat tres dècades de feina potenciant la informació local, l’entreteniment i la formació dels col·laboradors i col·laboradores

El 2 de març de 1984 van començar les emissions regulars de Ràdio Desvern des de les golfes de Can Ginestar. Carles Prades va dirigir les primeres paraules als oients de la ràdio de Sant Just.

Han passat 30 anys des d’aleshores. Centenars de col·laboradors i de programes han passat pels estudis de la ràdio, tant els de Can Ginestar com els nous, just a sota de la casa de cultura, estrenats fa uns deu anys.

Hèctor Suriol, director de Ràdio Desvern, ha destacat com van ser els inicis de la ràdio i la feina que es feia des de dins. L’alcalde de Sant Just, Josep Perpinyà, també ha explicat la triple funció social que compleix la ràdio.

Al llarg d’aquests 30 anys de Ràdio Desvern, han canviat moltes coses. Els inicis de la ràdio comptaven amb unes instal·lacions analògiques i emissions de ràdio tradicional, a través de la freqüència modulada. Ara, l’avanç de les noves tecnologies fa possible que es pugui arribar a tot arreu gràcies a Internet, a través de www.radiodesvern.com, però també gràcies a les xarxes socials, que fan que les notícies de Ràdio Desvern siguin un referent informatiu per la gent de Sant Just. Ho ha explicat Hèctor Suriol.

En aquestes tres dècades, l’emissora municipal de Sant Just ha passat per bons moments i també de dolents. Ara, la ràdio ha de fer front a un moment polític i econòmic confús, sobretot, per la introducció de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local aprovada pel Govern central. La norma retalla competències als ajuntaments de menys de 20.000 habitants, i des del consistori denuncien que hi ha serveis públics que estan en perill. L’alcalde, però, ha assegurat que des de l’Ajuntament defensaran aquests serveis.

El director de la ràdio, Hèctor Suriol, també ha parlat dels propers mesos pel que fa a Ràdio Desvern. Assegura que l’objectiu principal és, d’entrada, mantenir el servei.

Per tant, Ràdio Desvern arriba al seu trentè aniversari amb algunes incerteses, però amb la seguretat i el compromís que l’emissora i els professionals que la fem possible seguirem al peu del canó informant i entretenint als ciutadans i ciutadanes de Sant Just mitjançant tots els canals que estiguin al nostre abast.

Felicitats i per molts més!

 

Font: Ràdio Desvern

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here