L’atur registrat a la comarcal del Baix Llobregat ha baixat en 639 persones respecte al gener, segons dades de l’informe mensual d’atur registrat elaborat per l’Observatori Comarcal. L’últim dia del mes hi havia un total de 68.937 persones aturades registrades a les oficines, que suposen una taxa d’atur registrat del 16,2%. La taxa segueix per sobre de la mitjana de l’Àmbit territorial metropolità i del conjunt de Catalunya

En termes interanuals disminueix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat és de 4.102 persones menys respecte a febrer de 2013.

La disminució de l’atur del mes de febrer s’ha observat tant entre els homes (384 menys) com entre les dones (255 menys). Les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (17,8% davant el 14,9%). Per edats, aquest mes disminueix l’atur en les persones majors de 25 anys (592 menys entre el col·lectiu de 25 a 44 anys i 215 menys entre els majors de 45) però augmenta entre els mes joves (168 menors de 25 anys més).

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur disminueix sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació en la indústria, la construcció i els serveis a la producció. Tot i amb això cal destacar l’augment respecte a l’any anterior de les persones aturades registrades sense ocupació anterior i les provinents de la sanitat i els serveis socials.

Al web de l’Observatori Comarcal es pot consultar el document complet i les dades detallades per municipis, entre els que continúa destacant Sant Vicenç dels Horts com la població amb més atur de la comarca (21%) i Sant Just com la vila baixllobregarina amb menys persones aturades (9,6%).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here