ICV-EUiA lamenta que hagi estat necessària l’amenaça de reprovació, per a que el Conseller Boi Ruiz visiti l’Hospital de Viladecans. El diputat d’ICV-EUIA, Jaume Bosch, ha celebrat que per fi el Conseller Boi Ruiz complís ahir, la seva promesa de visitar l’Hospital de Viladecans, tot i que ha lamentat “que hagi estat necessària una amenaça de reprovació parlamentària per aconseguir que el Conseller de Salut hagi anat a Viladecans”

El Conseller de Salut va visitar ahir l’Hospital viladecanenc “per sorpresa”, segons informen fonts de la Plataforma en defensa de l’Hospital, acompanyat per la Gerent de l’àmbit del CatSalut, pel Gerent de l’ICS i per el Director Tècnic de la zona. A més, també van ser presents a la reunió, els Drs. García (Territori), Moneder i Tàpia, així com diversos delegats sindicals.

La delegació va mantenir una reunió de dues hores amb representants sindicals, tot i que aquests no havien estat advertits que a la reunió a la que estaven convocats hi assistiria el Conseller.

El conseller va explicar la seva presència a Viladecans, com a compliment del compromís de parlar amb la plantilla sobre el futur de l’Hospital.

El 6 de novembre de 2013, en el marc del Ple de Parlament de Catalunya, a petició del diputat baixllobregatí d’ICV-EUiA Jaume Bosch, el conseller Boi Ruiz es va comprometre fins a cinc vegades a visitar l’Hospital de Viladecans per explicar als seus treballadors i treballadores el futur de l’Hospital. El 6 de març, quatre mesos després, el diputat ecosocialista va denunciar que el Conseller no havia complert la seva promesa, fet que suposava un menyspreu del Parlament, va sol·licitar la seva compareixença al Parlament per a donar explicacions i va anunciar la presentació d’una proposta de reprovació si el Conseller no anava a l’Hospital de Viladecans.

Boi Ruiz va explicar que el Departament està elaborant el “Pla Director” de la zona Baix Llobregat, on es definirán les necessitats en matèria de recursos de salut dels cinc municipis adscrits a l’Hospital de Viladecans; Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans. Aquest Pla sembla que estarà llest a final d’aquest mes. Malgrat els representants van preguntar, no es va obtenir cap informació sobre què contindrà el Pla Director, malgrat sí que es va posar com a exemple que el Baix Llobregat té deficiències en matèria de places d’hospital-dia.

A partir d’aquí, s’elaborarà el “Pla Funcional” de l’Hospital de Viladecans, que indicarà els canvis estructurals que l’Hospital necessita per ser capaç d’atendre les necessitats detectades en el Pla Director. El Pla Funcional haurà d’estar llest abans de l’estiu de 2014.

Responent a les preguntes dels delegats sindicals, es va constatar que no es contempla que l’Hospital tingui el nivell II de complexitat, sinó que serà un “hospital general bàsic” de referència pels cinc municipis baixllobregatins als que dóna cobertura.

Segons fonts sindicals, a la reunió es va explicitar que la intenció del Departament és compensar l’Hospital de Viladecans per la pèrdua de l’oftalmologia de l’àrea de Sant Boi. Això es farà recuperant els pacients i l’activitat que, des dels cinc municipis, actualment es deriven a altres centres.

També es va aclarir que l’Hospital de Viladecans no perdrà serveis ni se’n reduirà la plantilla, però tampoc no s’ampliaran els serveis seus serveis, i no es recuperaran algunes especialitats perdudes últimament, com per exemple la de medicina vascular. Sobre el projecte de 2008 de l’Hospital de Viladecans, es va aclarir que no es durà a terme tal com estava previst.

Així doncs, sembla que el Pla Director es limitarà a fomentar el desenvolupament de les “alternatives a l’hospitalització” i dels altres instruments necessaris per dur a terme la recuperació dels i les pacients dels cinc municipis, que actualment es deriven.

Finalment, els respresentants sindicals van insistir en que el pressupost de l’Hospital de Viladecans és escás, queixa sobre la que no van obtenir una resposta concreta, segons ells mateixos informen.

Per la seva banda, el diputat d’ICV-EUiA Jaume Bosch, ha considerat “curiosa” la situació creada, ha valorat que encara que amb retard el Conseller hagi anat a l’Hospital de Viladecans i hagi escoltat a la plantilla, però ha denunciat que la visita hagi estat d’incògnit.

Pel que fa  a les reivindicacions de la Plataforma en defensa de l’Hospital de Viladecans, Bosch considera que la visita del Conseller no ha servit per a que siguin ateses i ha anunciat noves iniciatives parlamentàries del grup d’ICV-EUIA per assegurar el futur de l’Hospital.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here