Les feines de neteja de la platja del Baix Llobregat tindran lloc des del 12 de març a Castelldefels, passant per Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat, on finalitzaran el proper 24 de març

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) durà a terme durant aquest mes març els treballs de llaurat de les platjes baixllobregatines, per tal de garantir la seva salubritat de cara a l’inici de la temporada.  Així, s’inicia la posada a punt dels 32 km de les platges de Barcelona, dels que el sector Delta del Llobregat, n’ocupa dos terços, que inclouen les platges del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

S’hi conserven ecosistemes d’alt valor ecològic, amb dunes i vegetació autòctona, que en alguns punts estan catalogats com a Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i reben un tractament específic.

El llaurat de platges és l’operació que marca el tret de sortida de la temporada, i consisteix en remoure i voltejar la sorra fins a una profunditat de 50 cm. El treball es realitza amb tractors que arrosseguen una arada.

Posteriorment es fan unes passades amb les garbelladores, per facilitar l’aireig i la penetració dels raigs del sol dins de la sorra per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant i assolir un grau òptim de salubritat de les platges cara a l’inici de la temporada.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona s’encarrega del manteniment de l’espai de platges metropolitanes, que en conjunt són les més freqüentades d’Espanya. L’AMB preveu que enguany el nombre d’usuaris superi els 9 milions de banyistes, el que suposaria un creixement del 10% respecte l’any passat quan el litoral metropolità va rebre 8,8 milions de persones usuàries.

La principal novetat de la temporada seran uns nous aparcaments per a bicis a peu de sorra.

Les platjes del Baix Llobregat

Platja de Castelldefels

La platja de Castelldefels és una llarga làmina de sorra fina situada a uns 18 km al sud de la ciutat de Barcelona, entre dos sistemes naturals ben diferenciats: el delta del riu Llobregat, amb els seus aiguamolls i canyissars, i el massís calcari del Garraf. Des de l’any 2006, la platja Pineda de Castelldefels gaudeix del guardó Bandera Blava, que és una ecoetiqueta selectiva. El seu atorgament es complimenta amb una Q de qualitat turística i el SICTED.

Al seu entorn pots gaudir també de:

 • El Canal Olímpic de Catalunya 
 • El Castell de Castelldefels 
 • Passejades en bici pel passeig marítim 
 • Amplia Oferta de restauració i allotjaments

Platja de Gavà

Els 4 quilòmetres de litoral marítim amb els que compta Gavà, ofereixen al visitant tots els serveis necessaris per gaudir d’unes bones vacances, a més de l’aigua i d’una sorra en perfecte estat. La zona també gaudeix d’una pineda única, de 400 metres d’amplada,que arriba fins a primera línia de mar. A més, el seu passeig marítim ha esta distingit amb el prestigiós premi FAD d’arquitectura exterior. Guardonada amb la “Bandera Blava”, la Q de Qualitat Turística i el SICTED.

Al seu entorn pots gaudir també de:

 • El Parc Arqueològic Mines de Gavà 
 • El Magic Wave (activitats nàutiques) 
 • Passejades en bici pel passeig marítim 
 • Amplia oferta de restauració amb zones lounge i l’hotel AC Gavà Mar.

Platja del Prat de Llobregat

La platja del Prat és, de tot el Baix Llobregat, la que més amplada té, uns 100 metres. Són tres quilòmetres de platja on trobem una amplia zona, totalment equipada i amb el distintiu de Bandera Blava i SICTED, convivint amb zones d’important valor natural que conserven comunitats vegetals i animals pròpies dels sorrals costaners.

Al seu entorn pots gaudir també de:

 • Els Espais Naturals del Delta del Llobregat 
 • El CRAM. Centre de Recuperació d’Animals Marins 
 • Passejades en bici pel passeig marítim 
 • El mirador d’avions 
 • El CMV Centre Municipal de Vela el Prat

Platja de Viladecans

La platja de Viladecans, amb una longitud de 2,7 km i una superfície de 290.000 m2, s’estén des de la desembocadura del Remolar fins a la de l’estany de la Murtra. La pineda litoral de pi pinyoner, plantada per fixar les dunes, separa la platja de la resta del territori.

Destaca perquè es tracta d’una platja molt propera a ecosistemes costaners de gran valor ecològic (estanys i pinedes), que conserva característiques naturals com les dues, que fan d’aquest espai una de les platges més atractives properes a Barcelona.

La platja de Viladecans és un magnífic espai de lleure a l’aire lliure que convida a gaudir-lo gràcies a les seves característiques d’espai verge.

Al seu entorn pots gaudir també de:

 • El Teatre Atrium Viladecans 
 • Els Espais Naturals del Delta del Llobregat (Remolar-Filipines) 
 • Visites guiades al patrimoni històric

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here