L’acte es celebrarà el proper 28 de març a Pallejà, amb la participació de Josep M. Álvarez (secretari general d’UGT), Joan Carles Gallego (secretari general de CCOO), Muriel Casals (presidenta d’Òmnium Cultural), Carme Forcadell (Presidenta de l’ANC), Salvador Esteve (alcalde de Martorell), Oriol Junqueras (alcalde de Sant Vicenç dels Horts), Lluís Tejedor (alcalde del Prat de Llobregat) i Frederic Prieto (president de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat)

El proper divendres 28 de març la localitat baixllobregatina de Pallejà acollirà un acte sense precedents. Els principals líders sindicals cartalans, les cares més visibles d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana i nombrosos alcaldes de la comarca, compartiran escenari per reivindicar el dret a decidir del Baix Llobregat, una comarca clau, sobretot per la seva variada demografia, molt representativa de la diversitat del país, i també pel seu pes demogràfic, ja que hi viuen unes 800.000 persones.

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir, aprovat pel Parlament de Catalunya el 26 de juny de 2013, assumeix les opcions democràticament possibles sobre el nostre futur polític i resta obert a l’adhesió de les institucions i associacions que ho sol•licitin.

Amb aquest esperit, el passat 18 de desembre de 2013 es va constituir oficialment la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, amb la finalitat de fer sentir la nostra veu col•lectiva a favor del dret fonamental de votar per decidir el nostre futur, un dret que va lligat a la voluntat de millorar el benestar social de la ciutadania, així com la defensa de la nostra llengua i cultura pròpies.

Des d’aleshores, les adhesions rebudes per part de les entitats locals de totes les poblacions del Baix Llobregat no han parat de créixer, i s’espera arribar a una xifra propera a les 400. De moment s’hi han sumat 23 partits i associacions polítiques, pràcticament tots els sindicats i 21 ajuntaments de la trentena que conformen la comarca, el que representa un 70% del total.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here