El regidor de Medi Ambient, Francesc Rosa, veu amb bons ulls la proposta de l’Assemblea del Procés Constituent d’Olesa d’impulsar un canvi en la gestió dels residus a Olesa, mitjançant la possible implantació del sistema de recollida porta a porta i el sistema de dipòsit, devolució i retorn

De fet, segons Francesc Rosa, l’Equip de Govern ja ha estudiat diferents experiències d’altres municipis pel que fa a la gestió de residus, una de les quals és el porta a porta. Ara bé, primer cal estudiar molt bé si tècnicament és possible implantar aquest sistema i si és viable econòmicament. Una possibilitat seria fer una prova pilot per veure si és possible anar-ho aplicant progressivament.

Segons proposen des del Procés Constituent, aquest porta a porta a Olesa es podria iniciar en fase de prova pilot per barris, com a Les Planes o el Collet de Sant Joan, per valorar-ne després el grau de compliment o èxit, i posteriorment implantar-lo a altres zones del municipi. La proposta de l’Assemblea del procés Constituent no és mal vista per l’Equip de Govern del Bloc Olesà.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Rosa, ha assegurat que, de fet, que el porta a porta és un sistema de gestió dels residus que agrada a l’Equip de Govern. Ara bé, cal estudiar-la a fons perquè el factor econòmic hi juga un paper important. El regidor ha dit que, això sí, potser tampoc cal entrar de ple a apostar per un sistema o altre, sinó que potser també es pot anar de mica en mica.

El regidor de Medi Ambient creu que seria possible realitzar una prova pilot d’aquest sistema porta a porta. Fins i tot aposta per fer aquesta prova en un barri on el sistema pot ser més complicat d’implantar, més que no pas fer-ho on seria més fàcil, com podria ser el barri de les Planes. D’aquesta manera, ha dit Francesc Rosa, es podria comprovar millor els “pros i contres” del sistema.

El regidor hi ha afegit que tot plegat es podria arribar a contemplar en el nou contracte de la recollida d’escombraries, ja que l’actual expira l’any vinent, per poder anar fent un traspàs progressiu d’un sistema a l’altre, si és que es considera que és possible.

Segons Francesc Rosa, la implantació dels sistema porta a porta, malgrat sigui una alternativa que agrada a l’Equip de Govern, també depèn de que es puguin solucionar els punts conflictius que inclouria el circuït de recollida, que si no es solucionen podrien provocar, creu, un retrocés en la conscienciació pel reciclatge.

El regidor ha remarcat que si s’aconsegueix un dia implantar aquest sistema porta a porta, no només es millorarien les xifres de la recollida selectiva a Olesa, sinó evidentment també rebaixar costos, i per tant, fins i tot una possible rebaixa de la taxa de la recollida d’escombraries. La rebaixa, ha dit, seria una manera de premiar l’esforç del ciutadà.

Escolteu l’entrevista realitzada a Olesa Ràdio a Francesc Rosa al següent enllaç al Podcast de l’emissora. http://olesaradio.ivoox.com 

Font: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here