La Volta passarà per les localitats baixllobregatines d’Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Corbera, La Palma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Boi i El Prat

Ahir va començar la 94a edició de la “Volta” Ciclista a Catalunya, que durarà fins el diumenge dia 30 i que mantindrà el reeixit guió de l’any passat, amb dues arribades en altura d’alta muntanya que definiran la cursa. Aquesta centenària cita ciclista, amb 170 corredors i 1173 quilòmetres de pura emoció -repartit entre set exigents etapes que creuaran el territori català i que amaguen 25 ports de muntanya-, comptarà a més amb una difusió televisiva de primer ordre.

Nou grans plataformes televisives portaran tota la passió de la “Volta” a 163 països en tot el globus, amb retransmissions en 27 idiomes. Eurosport, FOX Sports i FOX Sports Brasil, FOX Asia, Super Sport, Universal Sports TV, Teledeporte, Esport 3 i ETB traslladaran l’acció, en directe, a més de 540 milions de llars a escala mundial.

Enguany, a més, l’atractiu de la cursa es multiplica per una participació brillant que segueix la tònica dels últims anys. Sense anar més lluny, per les carreteres catalanes han iniciat la competició pel podi moltes estrelles del darrer Tour de França: com el britànic Chris Froome, el colombià Nairo Quintana i el català Joaquim “Purito” Rodríguez, número 1 del rànquing WorldTour de la temporada 2013; acompanyats pel defensor del títol, l’irlandès Dan Martin, i els protagonistes de les últimes proves per etapes del calendari WorldTour: el colombià Carlos Betancur i el madrileny Alberto Contador, vencedors de la París-Niça i la Tirrena-Adriàtica, respectivament, entre d’altres figures.

Les etapes

La cursa va començar ahir per tercer any consecutiu a la ciutat de Calella, que a la vegada va ser també l’arribada d’aquesta nerviosa primera etapa amb tres ports de muntanya (un d’ells, l’alt del Montseny, de 1a categoria). El ciclista Luka Mezgec (Giant-Shimano) va guanyar aquest al sprint la primera etapa de la 94ª Volta a Catalunya, de 169,7 quilòmetres de recorregut, i es converteix en el primer líder de la ronda catalana, que va començar amb una jornada exigent amb tres ports de muntanya en què no va haver-hi moviments entre els candidats a la victòria.

La segona etapa, amb sortida a Mataró i arribada a Girona, amb dos ports de muntanya en la primera meitat del recorregut, donarà una nova oportunitat als caçadors d’etapes abans de l’arribada dels Pirineus.

La primera etapa de muntanya, la tercera d’aquesta “Volta”, tindrà 162,9 km entre Banyoles i l’arribada en altura a La Molina (1a categoria), amb previ pas per l’alt de Coubet i pel primer dels dos passos de categoria especial d’aquesta edició, l’alt de la Creueta. El segon dels ports de categoria especial serà justament la meta de la quarta etapa, l’estació d’esquí de Vallter 2000, que repeteix meta respecte l’any passat. La jornada, amb sortida a Alp, no donarà respir als ciclistes, que des de la collada de Tosses es trobaran tres ports més abans d’afrontar la pujada final.

La cinquena serà la més llarga de les etapes d’aquesta edició, amb 218,2 km entre Llanars i Valls, que comptarà amb la trampa de l’alt de Lilla (2a categoria) en els últims deu quilòmetres per poder sorprendre. En canvi, l’etapa més propícia a l’esprint massiu serà la penúltima, amb sortida a El Vendrell i arribada a Vilanova i la Geltrú.

Per si no s’ha acabat de decidir la prova fins l’últim dia, la “Volta” acabarà amb una etapa a amb sortida i arribada a Barcelona -creuant el Baix Llobregat- que comptarà amb vuit passos per l’alt de Montjuïc (3a categoria). L’any passat, si bé les rampes del castell no van determinar el guanyador final, sí que va ser decisiu per acabar de definir el podi final, on de ben segur hi tornaran a ser protagonistes els millors ciclistes del món, que es posen a prova durant aquesta setmana per terres catalanes.

Desplegament de 400 agents dels Mossos d’Esquadra

El cos munta un dispositiu especial de trànsit durant les set etapes per garantir “el bon desenvolupament” de la prova esportiva

El Servei Català de Trànsit en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra han establert un dispositiu especial de trànsit, format per 400 agents, amb motiu de la 94a Volta Ciclista a Catalunya.

El dispositiu, que compta amb 42 efectius policials amb motocicleta, té l’objectiu de garantir la seguretat viària i la integritat dels participants i dels conductors que circulin pels trams de carretera afectats per la cursa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here