A finals del mes de març, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 68.074 persones, disminuint respecte el mes anterior en 863 (-1,3%) i situant la taxa d’atur registrat al 16,0%. Es continua superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i la del conjunt de Catalunya

En termes interanuals disminueix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat és de 5.380 persones menys respecte a març de 2013.

La disminució de l’atur del mes de març s’ha observat tant entre els homes (554 menys) com entre les dones (309 menys). Les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (17,7% davant el 14,6%).

Per edats, disminueix l’atur en tots els grups d’edat, en especial entre els de 25 a 44 anys (627 menys, -1,9%). Tot i disminuir en 146 persones menys, el grup d’edat de majors de 45 anys és el que registra un descens relatiu de l’atur registrat menor (-0,5%).

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur disminueix sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació en els serveis a la producció, comerç, restauració i hoteleria, indústria i construcció. Tot i amb això cal destacar l’augment respecte a l’any anterior de les persones aturades registrades sense ocupació anterior i les provinents de la sanitat i els serveis socials.

Pel que fa a les localitats, Sant Vicenç dels Horts (21%) i Martorell (18,7%) encapçalen la llista de les localitats amb més persones aturades del Baix Llobregat, llistat que, per contra, tanquen Begues (10,7%) i Sant Just (9,2%). Per a saber l’atur i la variació d’aquest a la vostra localitat, consulteu el llistat:

aturmarç2014

 

 

Font: Observatori Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here