Més del 90% de les persones han patit o patiran mal d’esquena algun cop a la vida (cervicals, dorsals, lumbars i/o ciàtica). El dolor a les zones lumbar i ciàtica és el més comú entre la majoria de la població. En el nostre article d’avui a elBaix.cat, prestarem atenció al dolor de ciàtica i aprendrem a fer exercicis per a combatre’l

La ciàtica (o neuritis ciàtica) és un conjunt de símptomes entre els quals destaca el dolor en la zona del recorregut del nervi ciàtic. Aquest dolor pot ser causat per la compressió general o irritació d’una de les cinc arrels dels nervis espinals que donen lloc a cada nervi ciàtic. El dolor se sent en la zona lumbar, glutis, o diverses parts de la cama i el peu. A més, pot generar debilitat muscular, formigueig, sensació de cremor i dificultat en el moviment o el control de la cama. Normalment, els símptomes només se senten en un costat del cos.

En el 15% de la població el nervi ciàtic passa a través del múscul piriforme (piramidal) i no per sota d’aquest. Quan el múscul es fa més curt o succeeixen espasmes degut a un traumatisme o un ús excessiu, pot ocasionar la compressió o estrangulació del nervi ciàtic per sota del múscul.   El tractament del dolor ciàtic passa per: medicació (en processos aguts o molt aguts), massatge, acupuntura, pèrdua de pes o exercici físic. Sens dubte, les persones que pateixen o han patit ciàtica en algun moment de les seves vides no en guarden un bon record. Per això, avui us proposo una sèrie d’exercicis que us ajudaran a alleujar o combatre el dolor de ciàtica. Segueix-los amb atenció i integra’ls a la teva vida esportiva o diària. Recorda estirar de 20 a 30 segons cada cama o extremitat i no únicament l’afectada. Hem de treballar els exercicis pensant en buscar sempre una bona simetria en el nostre cos.

articlefitness1

articlefitness2

articlefitness3

articlefitness4

Com a entrenador personal espero poder contribuir a la vostra millora física i, en el cas que ens ocupa l’article d’aquest mes, ajudar-vos a combatre el dolor de ciàtica.

Per tot plegat, us esperem encantats al Club Ciutat Diagonal!

 

Xavi Maynou Responsable de l’àrea de gimnàs i fitness, Club Ciutat Diagonal

 

1 COMENTARI

  1. Molt interessant. Com puc saber que el que em passa és ciàtica. El meu dolor va i ve i son episodis aguts. Gràcies.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here