Aquest matí el candidat Eduard Rivas i el secretari d’organització del PSC Joaquín Fernández,s’han reunit amb els responsables de CCOO i UGT Baix Llobregat per donar a conèixer les propostes sobre ocupació del PSC per a les europees del 25 Maig

Eduard Rivas, candidat PSC a les properes europees, s’ha trobat avui amb els responsables de CCOO i UGT del Baix Llobregat per tal de compartir impressions i presentar les principals propostes dels i les socialistes en matèria d’ocupació i promoció econòmica a nivell europeu.

Rivas ha explicat que “tot i que la dinàmica de les institucions europees és complicada i sovint el necessari consens en l’aprovació de mesures, fa dilatar en el temps les iniciatives, ara per ara la presidència de la Comissió Europea és la clau per canviar la inèrcia neoliberal i la pressió dels mercats en la presa de decisions en matèria de drets laborals i mesures de protecció i promoció econòmica”.

Els i les socialistes proposen en aquesta campanya com aprioritats 10 punts pel canvi en matèria d’ocupació.

1. Un nou Pacte per una Europa sostenible. 582 mil milions d’euros d’inversió en economia verda, creant 5 milions de llocs de treball en els 3 primers anys.

2. Invertir en els joves. Augment del finançament des dels 6.000 milions € a 21.000 milions €.

3. Re-industrialitzar Europa. Impulsar el pes de la indústria del 15% al 20% de l’economia de la UE.

4. Ajudar les empreses a crear llocs de treball. Menys impostos sobre el treball i els ingressos, més control sobre l’especulació, la propietat i la contaminació.

5. Invertir en capacitats. Una garantia de capacitació europea per a treballadors no qualificats de més de 30 anys.

6. Un mercat laboral modern per a una economia moderna. Prou de contractes de zero hores, de pràctiques no remuneradesi de les feines en negre.

7. Salaris mínims a tots els països de la UE. Salaris mínims superiors als 60% de la mitjana salarial nacional.

8. Una Europa sostenible pot crear ocupació. Més de 2 milions de llocs de treball per a l’any 20’20 gràcies a l’eficiència energètica.

9. Innovar en ocupació. Reduir els tràmits burocràtics per a noves empreses i registre de patents.

10. Inclusió Activa. Augment de l’ocupació del 68% actual al 75% de la població activa per a l’any 2020.

En la conversa amb els líders sindicals, la situació de la comarca, de Catalunya i d’Espanya en general, i la pèrdua de drets socials han estat els protagonistes.

Des d’un marc més supranacional, on les decisions d’Europa cada vegada pesen més en la vida diària de milions de ciutadans i ciutadanes, Rivas ha afirmat en la conversa amb Xavier Juanto, responsable d’UGT Baix Llobregat, que “no podem perdre més temps a les institucions europees, és l’hora de canviar de veritat el rumb d’Europa i reprendre el somni de l’Europa de les persones”.

Algunes de les conclusions de la trobada han estat que “les polítiques públiques de la dreta a Catalunya i Espanya estan portant a l’austericidi i al desmantellament dels drets dels moviments socials que des de fa anys venen defensant els drets dels treballadors i treballadores”. No obstant, també hi ha hagut espai per a analitzar les actuals dinàmiques econòmiques i empresarials del Baix Llobregat i la transformació del sector productiu de la comarca.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here