El sindicat considera una temeritat seguir endavant amb el procés en un moment en què l’estabilitat del sector és essencial per a la reactivació econòmica

El Sector Aeri i Serveis Turístics de CCOO insta al Govern a renunciar definitivament al procés de privatització dels aeroports, en un moment en què l’estabilitat del sector és una condició indispensable per a la reactivació econòmica i per això incompatible amb qualsevol procés de privatització.

Per al sindicat més representatiu en el sector, la privatització d’AENA suposaria un increment significatiu de les taxes aeroportuàries, la qual cosa és incompatible amb les necessitats dels usuaris, les companyies aèries i l’economia en general. D’igual manera penalitzaria les inversions necessàries per prestar un servei públic segur i de qualitat, i desapareixerien rutes que, malgrat ser rendibles socialment i econòmicament per al conjunt de la societat, no ho serien per als interessos dels inversors.

El Sector Aeri i Serveis Turístics de CCOO considera que la gestió pública i en xarxa dels aeroports és l’única garantia per a la cohesió social, territorial i el desenvolupament econòmic dels entorns aeroportuaris, en un moment en què s’ha constatat que la gestió privada en els aeroports de Ciudad Real, Murcia i Castelló, entre d’altres, ha estat un rotund fracàs, mentre els comptes d’AENA estan totalment sanejats amb un benefici el 2013 de més de 700 milions d’euros.

El sindicat qualifica de temeritat la intenció del Govern de privatitzar la gestió dels aeroports, ja que més del 7% del PIB depèn del sector aeri, 4 de cada 5 turistes arriben a través dels aeroports i al voltant de 6.000 empreses presten serveis en les infraestructures aeroportuàries, generant gairebé 140.000 llocs de treball directes, molts dels quals estarien en perill.

Per això, CCOO convoca avui 14 de maig mobilitzacions i actes de denúncia en els principals aeroports de la xarxa d’AENA que en el del Prat s’ha concretat en una concentració a les 10.00 hores a la Terminal T-1 a la zona d’arribades (la plaça).

Aquestes mobilitzacions es convoquen amb l’objectiu de sensibilitzar sobre les nefastes conseqüències que tindria la privatització d’AENA per a la societat en general i els treballadors del sector en particular, tot això en el marc de la campanya que el sindicat està duent a terme en defensa del públic.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here